Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 4. 2016,
11.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Arturo Vidal Rui Vitoria Josep Guardiola Benfica Lizbona Bayern München liga prvakov

Sreda, 6. 4. 2016, 11.16

6 let, 6 mesecev

Guardiola ni zastonj opozarjal

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Trener Bayerna Josep Guardiola pred dvobojem z Benfico ni hotel prevzeti vloge favorita. Po tesni zmagi z 1:0 ni skrival zadovoljstva. Portugalci se mu nameravajo na povratni četrtfinalni tekmi v Lizboni maščevati.

Nogometaše Bayerna je pred gostovanjem Benfice razveseljeval podatek, da so na zadnjih desetih domačih evropskih tekmah dosegli 40 zadetkov. Navijači so njihov strelski festival pričakovali tudi na prvem četrtfinalnem srečanju s portugalskim velikanom. Njihove želje je podkrepil učinkovit začetek srečanja, saj je Čilenec Arturo Vidal mrežo lizbonskih orlov po strelu z glavo zatresel že v 2. minuti. Takrat na Allianz Areni skoraj nihče ni verjel, da je v tistem trenutku padel odločilni zadetek za zmago, a se je pripetilo natančno to.

Ostalo je pri 1:0. Najlepšo priložnost za povišanje vodstva je v izdihljajih srečanja zapravil Robert Lewandowski. Če bi bolje zaposlil Philippa Lahma, bi imel kapetan bavarskega velikana odprto pot do vrat Benfice in bi lahko dosegel prvi zadetek v ligi prvakov, tako pa je ostalo pri 1:0. "Rezultat je tesen, a nam ustreza. Zadovoljen sem z zmago 1:0, ker vem, kako kakovostni so naši tekmeci. Čestitke moji ekipi za izkazan trud," je dejal Josep Guardiola, ki se bo po koncu sezone preselil v Manchester.

Obramba Benfice nagajala zvezdnikom Bayerna

Katalonec je ponovil misel, ki jo ponavlja že ves teden. Obrambo Benfice je označil za eno najboljših in najbolj organiziranih v Evropi. "Njeni igralci se gibljejo tako dobro, da nam v zvezni vrsti niso ponudili veliko praznega prostora," je razkril enega izmed razlogov, zakaj Bayern ni mogel razviti svoje prepoznavne igre, s katero na domačem igrišču melje tekmece.

Nogometaši Benfice so namučili najboljšo nemško ekipo. | Foto: Nogometaši Benfice so namučili najboljšo nemško ekipo.

Med izbranci je najbolj pohvalil strelca Vidala, zelo pa je bil zadovoljen tudi s predstavo Francka Riberyja. Na povratni tekmi na Portugalskem si želi zmagati in doseči več zadetkov, kot jih je v Münchnu.

Neuer zadovoljen z 1:0, Jonasa ne bo v Lizboni

Pri Portugalcih so bila po srečanju prisotna mešana čustva. "Nogometašev Bayerna nismo presenetili, smo pa njihove navijače, ki so pričakovali večjo prevlado svojih ljubljencev in več zadetkov v naši mreži. Zdaj je še vse odprto. Bayern je ena najboljših ekipa na svetu, a bomo v Lizboni pokazali vse, kar znamo," je bil trener Benfice Rui Vitoria po svoje zadovoljen z razpletom.

Arturo Vidal je o zmagovalcu odločil že v 2. minuti. | Foto: Arturo Vidal je o zmagovalcu odločil že v 2. minuti.

Njegovo moštvo si je v torek ustvarilo nekaj priložnosti, najlepšo je zapravil Brazilec Jonas. Osmoljenec v vrstah gostov, ki bo zaradi prejetega rumenega kartona manjkal na povratni četrtfinalni tekmi lige prvakov, je streljal neposredno v Manuela Neuerja. "Včasih moraš biti zadovoljen tudi z zmago z 1:0," je po napornem in zahtevnem dvoboju priznal najboljši nemški vratar. Prihodnjo sredo ga v Lizboni po napovedih iz tabora Benfice čaka veliko dela.

Bayern je pred letom dni na Portugalskem izgubil z 1:3

"Nismo načrtovali tako hitro prejetega zadetka. Zelo sem ponosen na svoje igralce, še najmanj pa sem zadovoljen z rezultatom. Bayernu smo povzročali težave in bi si zaslužili zadetek. Hvala našim navijačem. Bilo jih je pet tisoč. Prihodnji teden jih bo 60 tisoč in že se veselim te tekme. Vse je še odprto," je ponovil strateg, ki je na zadnjih 21 srečanjih Benfico do zmage popeljal kar 19-krat.

Prihodnjo sredo bo lovil novo zmago. Ko je Bayern nazadnje v ligi prvakov gostoval na Portugalskem, je v Portu izgubil z 1:3. To je bilo pred letom dni. Če bi se zgodovina ponovila, bi Bavarci izpadli …

Ne spreglejte