Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
18. 5. 2017,
16.35

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Antoine Griezmann Atletico Madrid špansko prvenstvo Real Madrid Barcelona Juventus Gianluigi Buffon Manchester United UEFA liga prvakov

Četrtek, 18. 5. 2017, 16.35

12 mesecev

Antoine Griezmann

Oblakov zvezdniški soigralec, ki ga želi pol Evrope, bi jo namenil Buffonu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Antoine Griezmann Atletico MAdrid | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometni zvezdnik Antoine Griezmann, ki si pri madridskem Atleticu deli slačilnico s slovenskim vratarjem Janom Oblakom, spada med najboljše napadalce na svetu. Mnogi velikani bi ga radi privabili k sebi, najglasneje je željo izrazil Manchester United, a je Francoz vsem snubcem dal vedeti, da se najbolje počuti v Madridu.

Bi lahko Antoine Griezmann poleti zapustil rdeče-bele in nadaljeval kariero drugje? Če sklapemo po besedah francoskega reprezentanta, ki uživa v španski prestolnici, so možnosti zelo majhne.

"Srečen sem pri Atleticu. Rad imam trenerja in soigralce. Z njimi želim osvajati ekipne lovorike. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da uresničim želje," je dejal v pogovoru za špansko radijsko postajo Cadena Ser. Pogodbo z Atleticom ima sklenjeno do konca junija 2021. 

Odšel bi le v New York

Francoski napadalec stiska pesti za New York Knicks in Derricka Rosa. | Foto: Francoski napadalec stiska pesti za New York Knicks in Derricka Rosa. Griezmann je v šali sicer  dejal, da bi lahko Atletico zamenjal le z enim klubom, a ni omenil nogometnega moštva, pač pa košarkarskega. V mislih je imel New York Knicks, znameniti klub iz lige NBA, pri katerem igra tudi Američan Derrick Rose.

Francoz stiska pesti zanj. "Atletico bi zapustil le, če bi lahko zaigral z Rosom," se je pošalil 26-letni napadalec, ki je v tej sezoni v vseh tekmovanjih dosegel 26 zadetkov.

Najboljši nogometaš zadnjega evropskega prvenstva v Franciji (2016) je v leto 2017 vstopil z visokimi cilji, a bo sezono končal brez klubske lovorike. Atletico bo v španskem prvenstvu osvojil tretje mesto, v ligi prvakov in španskem pokalu pa je bil zelo blizu uspehu, a se poslovil v polfinalu.

"Ostali smo brez lovorike, smo pa vsaj uresničili cilj s tretjim mestom," je zadovoljen, da si je Atletico zagotovil neposredno vozovnico za nastop v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2017/18. V prvenstvu je zaostal le za Realom in Barcelono.

Buffonu bi podelil zlato žogo

Gianluigi Buffon lahko 3. junija prvič v karieri postane evropski prvak. | Foto: Guliverimage/Getty Images Gianluigi Buffon lahko 3. junija prvič v karieri postane evropski prvak. Foto: Guliverimage/Getty Images Griezmann bo tako veliki evropski finale, ki bo potekal na štadionu Millenium v Cardiffu, spremljal le kot gledalec. Napovedal je, da se bo na evropski prestol povzpel Juventus. "Juventus bo prvak, nato pa bi morali Gianluigija Buffona nagraditi z zlato žogo," je dal vedeti, kateremu igralcu bi 3. junija najbolj privoščil naslov, nato pa še priznanje za najboljšega nogometaša na svetu.

Legendarni vratar Juventusa in italijanske izbrane vrste Gianluigi Buffon v bogati karieri še ni osvojil lige prvakov. Če bi osvojil evropski naslov v Cardiffu, bi pokal prejel iz rok predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa), 49-letnega Slovenca Aleksandra Čeferina, ki ga po finalu čaka prijetna častna naloga.

Prišel takrat kot Oblak

Zanimivo je, da je lani, tik pred finalom lige prvakov v Milanu, v katerem sta se spopadla madridska tekmeca Atletico in Real, Buffon podprl prav njegov klub. "Če je na svetu kaj pravice, bo Atletico evropski prvak," se je izkušeni Buffon, ki bo drugo leto dopolnil 40 let, spomnil na dramatičen poraz Atletica z belimi baletniki v finalu lige prvakov v Lizboni (2014).

Francoz je tako srečen v Madridu, da si želi ostati pri Atleticu. | Foto: Reuters Francoz je tako srečen v Madridu, da si želi ostati pri Atleticu. Foto: Reuters

Takrat se je Real rešil od mrtvih z izenačujočim zadetkom Sergia Ramosa v 93. minuti (1:1), nato pa je v podaljških pomendral šokirane nogometaše Atletica, za katerega takrat Griezmann še ni igral. Podobno kot Jan Oblak se je rdeče-belim pridružil le nekaj mesecev pozneje, pred začetkom sezone 2014/15.

V nedeljo še zadnjič za točke na Calderonu

Rdeče-beli bodo v prihodnji sezoni igrali na novem objektu. | Foto: Twitter - Voranc Rdeče-beli bodo v prihodnji sezoni igrali na novem objektu. Foto: Twitter - Voranc Juventus na evropski naslov čaka 21 let, Real pa bi z zmago postal prvi klub, ki bi v 25-letni zgodovini lige prvakov ubranil naslov. Griezmann dobro ve, kako se počuti poraženec po finalu.

Lani je v Milanu po loteriji kazenskih strelov izgubil proti Realu. "Porazi v finalu bolijo veliko bolj kot pa izpadi v polfinalu, ker si že predstavljaš, kako boš dvignil v zrak lovoriko. Potem pa izgubiš dvoboj in ti je zelo hudo pri srcu," je potožil v pogovoru za radijsko postajo.

Griezmann bo v nedeljo v zadnjem krogu španskega prvenstva z Atleticom gostil Athletic Bilbao. To bo zadnja tekma Los Colchoneros za prvenstvene točke na štadionu Vicente Calderon. V prihodnji sezoni se bo Atletico preselil na nov objekt Wanda Metropolitano.

Ne spreglejte