Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 10. 2016,
14.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Hrvaška Torcida Kosovo kvalifikacije za SP 2018 Miroslav Marković

Sreda, 5. 10. 2016, 14.25

6 let, 6 mesecev

Prekinitev tekme v Skadru?

V nedeljo navijali za Pušnika, v četrtek pa načrtujejo izgrede v Albaniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Hrvaška navijači | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na Hrvaškem so se razširile govorice o tem, da navijači splitskega Hajduka, ki ga vodi slovenski trener Marijan Pušnik, načrtujejo izgrede in prekinitev na četrtkovi nogometni tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 med Kosovom in Hrvaško.

Splitska navijaška skupina Torcida, ki stiska pesti za Hajduk, po poročanju hrvaškega časnika Jutranji list načrtuje prekinitev tekme v Skadru v Albaniji. Sume je potrdil tudi Miroslav Marković, ki je pri hrvaški nogometni zvezi odgovoren za varnost.

Podrobnosti ne bodo razkrivali

Hrvaški selektor Ante Čačić proti Kosovu ne bo mogel računati na številne zvezdnike. | Foto: Reuters Hrvaški selektor Ante Čačić proti Kosovu ne bo mogel računati na številne zvezdnike. Foto: Reuters "To niso le govorice, ampak informacije, ki jih z operativnim delom zbiramo in prihajajo iz več virov. Ko jih potrdi več virov, jih pošljemo organizatorjem. Ne smemo razkriti podrobnosti, da ne bi ogrozili policijskega dela, a sem prepričan, da bo na tekmi vse v redu, če bo vsak opravil svojo nalogo. In ja, imamo informacijo, da se pripravljajo izgredi," je za Jutarnji list dejal Marković.

Ob tem dodaja, da bosta za varnost na tekmi skrbeli kosovska in albanska policija, za kateri verjame, da se bosta znali ustrezno odzvati na dogajanje na štadionu v Skadru.

Prireditelji so prodali vseh 16 tisoč vstopnic za zgodovinsko tekmo Kosova, ki bo prvič "gostilo" tekmeca v kvalifikacijah za veliko tekmovanje. Zaradi neustreznosti nogometnih objektov v Kosovu bo v vlogi gostiteljev pri sosedi Albaniji.

Hrvaški navijači zakuhali nerede na Euru

Splitski navijači so na reprezentančni tekmi že poskrbeli za nerede, ko so na EP v Franciji prekinili tekmo v St. Etiennu med Hrvaško in Češko (2:2).

Med Eurom 2016 so se širile govorice, da bo neka skupina hrvaških navijačev prekinila tekmo v Bordeauxu med Hrvaško in Španijo (2:1). Izkazale so se za neresnične. | Foto: Reuters Med Eurom 2016 so se širile govorice, da bo neka skupina hrvaških navijačev prekinila tekmo v Bordeauxu med Hrvaško in Španijo (2:1). Izkazale so se za neresnične. Foto: Reuters

Tudi takrat so navijači izgrede napovedali in nato napoved uresničili, neredi pa so odmevali po vsej nogometni Evropi. Hrvaška krovna zveza je bila zaradi njih kaznovana s sto tisoč evri.

Ne spreglejte