Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 4. 2011,
13.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jose Mourinho Pep Guardiola Real Madrid Barcelona

Četrtek, 28. 4. 2011, 13.12

8 let

"Gnusi se mi, da moram živeti v takem svetu"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po sredini prvi polfinalni tekmi lige prvakov med Real Madridom in Barcelono (0:2) je znova na sceno stopil portugalski trener Jose Mourinho.

Mourinho je napadel Evropsko nogometno zvezo (Uefo), sodnike in trenerja Barce Pepa Guardiolo. Katalonski klub že razmišlja o ukrepih proti trenerju Reala.

Že petič zapored je moštvo, ki ga vodi Mourinho in je igralo proti Barceloni, tekmo končalo z igralcem manj. Portugalski trener je tekmo končal predčasno, kajti glavni sodnik Wolfgang Stark je v 61. minuti izključil Portugalca Pepeja, Mourinho pa je začel s protesti. Po tekmi je Portugalec dejal, da Uefa ščiti Barcelono, katalonski klub pa pod vodstvom Guardiole lige prvakov še ni osvojil pošteno.

"Gnusi se mi, da moram živeti v takšnem svetu. V vsakem polfinalu se dogajajo iste stvari. Zakaj? Vso življenje bom živel s tem vprašanjem in upam, da bom nekega dne dobil odgovor. Zakaj se Chelsea pred dvema letoma ni uvrstil v finale? Lanskoletna uvrstitev v finale z Interjem je bila čudež," je po tekmi povsem v svojem slogu razpredal jezikavi Portugalec in nadaljeval: "Ne razumem. Ne vem ali je to zaradi logotipa Unicefa ali zaradi vpliva v Uefi. Imajo moč in nihče drug nima možnosti."

Mourinho, ki je v Barceloni pred leti deloval kot pomočnik trenerja, verjame v zaroto med Barco in Uefo. Guardiola, ki je na komentarje na novinarski konferenci pred tekmo imel kar nekaj za povedati pa je po tekmi, ko so ga vprašali kaj misli o izjavah trenerja Reala dejal: "Nič."

Kot kaže se je Mourinho že sprijaznil z izpadom iz najpomembnejšega klubskega tekmovanja. "Če bomo zadeli gol nas bodo zopet ubili. To je rezultat, ki ni mogoč. To je misija nemogoče. Morajo priti v finale."

Na drugi strani pa vodstvo Barcelone razmišlja o ukrepih proti Mourinhu. Katalonci bodo na sedež Uefe podali disciplinsko prijavo, so zapisali na spletni strani Barce. Končno odločitev bodo podali po točni analizi novinarske konference, kjer je Mourinho dejal, da je Guardiolo lahko sram, kako je osvojil najpomembnejšo klubsko lovoriko.

Ne spreglejte