Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
30. 4. 2017,
20.03

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,23

Natisni članek

Diego Simeone Juanfran Šime Vrsaljko Real Madrid UEFA liga prvakov špansko prvenstvo Las Palmas Jan Oblak Jan Oblak Jose Maria Gimenez Atletico Madrid

Nedelja, 30. 4. 2017, 20.03

1 leto

Poškodba Joseja Marie Gimeneza

Desni bok pri Atleticu kar kliče po nesreči

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,23
Jose Gimenez | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

"Oh, pa ne še on," so se v soboto za glavo držali navijači Atletica, ko je na gostovanju v Las Palmasu z igrišča odšepal branilec Jose Maria Gimenez. Po sili razmer je zaigral na položaju desnega branilca, na katerega je vskočil po poškodbah Juanfrana in Šimeta Vrsaljka. Zaradi poškodbe mišice bo preskočil obe polfinalni tekmi lige prvakov z Realom.

Rdeče-beli se pripravljajo na zelo pomembno gostovanje. V torek se bodo odpravili k mestnemu sosedu Realu in odigrali prvo polfinalno srečanje lige prvakov. Proti evropskim in svetovnim prvakom, ki so Janu Oblaku in druščini lani na sklepnem dejanju lige prvakov v Milanu zadali bolečo rano, saj so jih premagali po izvajanju kazenskih strelov, se bodo odpravili z oslabljeno postavo.

Po Vrsaljku in Juanfranu izgubljen še Urugvajec

Gimenez najraje igra v osrednjem delu obrambe, v soboto pa je skušal zapolniti vrzel na desnem boku. | Foto: Guliverimage/Getty Images Gimenez najraje igra v osrednjem delu obrambe, v soboto pa je skušal zapolniti vrzel na desnem boku. Foto: Guliverimage/Getty Images Trener Diego Simeone se je znašel v težavah zlasti na položaju desnega bočnega branilca. Med sezono je najprej zaradi zdravstvenih težav izgubil izkušenega Španca Juanfrana, nato hrvaškega reprezentanta Šimeta Vrsaljka, pred tedni pa se je ponovno poškodoval dolgoletni španski prvokategornik. Argentinec je ostal brez obeh kandidatov za pomembno igralno mesto.

Na gostovanju v Las Palmasu je na desno obrambno stran postavil 22-letnega Urugvajca Joseja Mario Gimeneza, ki pa je v igri zdržal le 67 minut. Po prekršku zvezdnika gostiteljev Kevin-Princea Boatenga je moral zaradi poškodbe mišice na levi nogi zapustiti zelenico. Namesto njega je v igro vskočil Ganec Thomas Partey, eden redkih nogometašev Atletica, ki v tej sezoni še niso imeli resnejših težav z zdravjem.

Rdeče-beli so na Kanarskih otokih zmagali z visokim rezultatom 5:0, a za nove tri točke, pomembne v boju za tretje mesto v španskem prvenstvu (zagotavlja neposredno udeležbo v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2017/18), plačali visoko ceno.

Kdo bo vskočil na desni bok?

Diego Simeone se je pred prvim polfinalnim srečanjem z Realom znašel v dodatnih težavah. | Foto: Reuters Diego Simeone se je pred prvim polfinalnim srečanjem z Realom znašel v dodatnih težavah. Foto: Reuters Podrobnejši zdravstveni pregled Gimeneza je namreč razkril, da urugvajski reprezentant, za katerega se zanima tudi Manchester United, v torek ne bo mogel pomagati soigralcem na prvi polfinalni tekmi lige prvakov.

Madridski klub je sporočil, da bo manjkal vsaj dva, morda tudi tri tedne, kar pomeni, da je Urugvajec izgubljen tudi za povratno polfinalno srečanje (v sredo, 10. maja), na katerem bo Atletico odigral zadnjo evropsko tekmo na štadionu Vicente Calderon.

Strateg Los Colchoneros bo tako v torek na štadionu Santiago Bernabeu na položaj desnega bočnega branilca najverjetneje uvrstil mladega Francoza Lucasa Hernandeza, črnogorskega reprezentanta Stefana Savića ali pa zveznega igralca Parteyja, ki je na tem mestu zaigral v Las Palmasu.

Argentinskemu strategu je nedeljo nekoliko polepšala vsaj vrnitev Belgijca Yannicka Carrasca na trening, ki si prizadeva, da bi bil nared do torkovega srečanja z Realom.

Kdo se bo uvrstil v finale lige prvakov?

  • Real Madrid
    27,50 %
    275 glasov
  • Atletico Madrid
    72,50 %
    725 glasov
Oddanih 1000 glasov

Na drugi uvodni polfinalni tekmi lige prvakov se bosta v sredo pomerila Monaco in Juventus.

Ne spreglejte