Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 7. 2017,
10.07

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

1

Natisni članek

UEFA liga prvakov FH Hafnarfjördur NK Maribor NK Maribor Saša Gajser

Torek, 25. 7. 2017, 10.07

1 leto

Saša Gajser o FH Hafnarfjördurju

Islandski prvak je kakovosten in dinamičen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

1

Ko je ples kroglic v Nyonu v tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov združil slovenskega in islandskega prvaka, navijači NK Maribor niso skrivali navdušenja. Čeprav se lahko na papirju pohvalijo z bistveno večjim koeficientom uspešnosti, pa Saša Gajser, pomočnik trenerja vijolic Darka Milaniča, po ogledu srečanja na Islandiji poudarja, da Maribor ni favorit.

Darko Milanič in Saša Gajser, zadnji si je v soboto dvoboj islandskega prvenstva ogledal v živo, pripravljata taktično zanko za goste. | Foto: Vid Ponikvar Darko Milanič in Saša Gajser, zadnji si je v soboto dvoboj islandskega prvenstva ogledal v živo, pripravljata taktično zanko za goste. Foto: Vid Ponikvar

"Nasprotnika spoštujemo, potrebna bo previdnost, tudi prava mera potrpežljivosti. Možnosti niso nič večje kot 50 odstotkov," je za klubsko stran poudaril Saša Gajser.

Nekdanji slovenski reprezentant, ki je že vrsto let desna roka prvega trenerja Maribora Darka Milaniča, si je v soboto na Islandiji v živo ogledal srečanje med Hafnarfjördurjem in Akranesom. Islandski prvak, ki bo v sredo gostoval v Ljudskem vrtu, je zmagal z 2:0 in na lestvici zadržal četrto mesto.

Kako je FH izločil prvaka Ferskih otokov?

"FH Hafnarfjördur je kakovosten, predvsem pa dinamičen. Igrajo hiter nogomet, treba se bo zelo zelo dobro pripraviti," je izpostavil Gajser in dodal, da prvak Islandije igra v postavitvi 4-4-2, v kateri izkazuje podobnosti z angleškim slogom igre. Na zadnji tekmi sta se med strelce vpisala tujca, Škota Robbie Crawford in Steven Lennon.

S pomočjo navijačev izraziti svojo kakovost

Maribor je v drugem krogu kvalifikacij izločil prvaka BiH. | Foto: Grega Valančič/Sportida Maribor je v drugem krogu kvalifikacij izločil prvaka BiH. Foto: Grega Valančič/Sportida "Želijo igrati, veliko je vtekanja v globino, kratkih podaj. So agresivni v napadanju kazenskega prostora in tudi v fazi branjenja, kjer jih odlikuje izjemen odziv po izgubljeni žogi. Imajo pa seveda tudi določene slabše značilnosti v igri, ki jih bomo skušali izkoristiti," je napovedal član strokovnega vodstva 14-kratnih slovenskih prvakov, ki se zanaša na dejstvo, da imajo Mariborčani več izkušenj z evropskih tekmovanj.  

Prvaki Islandije, ki so v Slovenijo v želji po čim boljši prilagoditvi na podnebne razmere prišli že pred dvema dnevoma, so v drugem krogu kvalifikacij stežka izločili sosede s Ferskih otokov.

Bo Maribor v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov izločil islandskega prvaka?

  • Da.
    77,18 %
    399 glasov
  • Ne.
    22,82 %
    118 glasov
Oddanih 517 glasov

"Vemo, kako se lotiti novega izziva. Morali pa bomo odigrati na najvišji ravni. Predvsem bo pomembno, da na prvi tekmi onemogočimo najboljše lastnosti tekmecev in s pomočjo naših navijačev izrazimo svojo kakovost," verjame v pomoč 12. igralca, zvestih navijačev, ki bodo v sredo napolnili tribune Ljudskega vrta. Na Islandijo, kjer bodo vladale drugačne okoliščine (igralne in vremenske), želijo odpotovati s prednostjo.

Mariborčani so v soboto po velikem preobratu zmagali na gostovanju v Kranju (3:2). | Foto: Grega Valančič/Sportida Mariborčani so v soboto po velikem preobratu zmagali na gostovanju v Kranju (3:2). Foto: Grega Valančič/Sportida

Če bi Maribor izločil islandskega prvaka in se uvrstil v play-off kvalifikacij za ligo prvakov, bi si zagotovil že več kot šest milijonov evrov denarne nagrade Evropske nogometne zveze (Uefa), hkrati pa bi si podaljšal evropsko sezono vsaj do začetka decembra.

V tej sezoni sta se v Evropi že pomerila slovenski in islandski predstavnik. Domžale so v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa izločile Valurja iz Reykjavika, ki trenutno vodi v islandskem prvenstvu. V gosteh so ga ugnale z 2:1, doma pa po hudem boju 3:2. Bo zmagovalni niz slovenskih predstavnikov proti klubom iz otoške države, najprijetnejšega presenečenja lanskega evropskega prvenstva v Franciji, nadaljeval tudi Maribor? Dvoboj se bo začel v sredo ob 20.20.
Ne spreglejte