Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 4. 2024,
22.55

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Brest Luka Elsner Ligue 1 francosko prvenstvo Kylian Mbappe Kylian Mbappe Le Havre Marseille PSG

Nedelja, 7. 4. 2024, 22.55

3 tedne, 1 dan

Francosko prvenstvo, 28. krog

Nov uspeh največje francoske senzacije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Luka Elsner | Luka Elsner  | Foto Guliverimage

Luka Elsner

Foto: Guliverimage

Slovenski nogometni strateg Luka Elsner je imel novo zahtevno nalogo v prvi francoski ligi, Le Havre je v 28. krogu gostoval v Lensu, ki je bil na lestvici šesti s 25 točkami več od 15. ekipe slovenskega trenerja. Zato je točka, ki jo je vzel Le Havre, lep dosežek. Končni rezultat 1:1. Vodilni PSG je presenetljivo osvojil le točko proti zadnjeuvrščenemu Clermontu, tako da se mu je Brest, največje presenečenje te sezone, po zmagi nad Metzom (4:3) približal na deset točk zaostanka.

Luka Elsner
Sportal PSG po rdečem kartonu zmagal, Elsnerjevi v vse težjem položaju

Le Havre je bil v prvem delu sezone na sredini razpredelnice francoske lige, zdaj je tik nad cono izpada. Ekipa Luke Elsnerja je na prejšnjih petih tekmah štirikrat izgubila in enkrat zmagala. Zadnja dva poraza sta se ji zgodila proti neposrednim tekmecem za obstanek, Montpellierju in Clermontu. To soboto je bila vendarle delno uspešna in to proti ekipi, ki je na mestih, ki vodijo v Evropi, proti Lensu. Na gostovanju so igrali neodločeno 1:1. Lens je proti Le Havru povedel v 58. minuti po golu Przemyslava Frankowskega, gosti pa so izenačili v 78. minuti, ko je z bele pike zadel Emmanuel Sabbi.

PSG le do remija, Brest znižal zaostanek

Vodilni PSG ima pred drugouvrščenim Brestom, ki je v nedeljo odpravil Metz s 4:3, le še deset točk prednosti. V soboto je gostil zadnjeuvrščeni Clermont in igral zgolj 1:1. Habib Keita je goste popeljal v vodstvo v 32. minuti, Parižanom kljub terenski premoči dolgo časa ni uspelo izenačiti, zato je v igro v 67. minuti prišel tudi Kylian Mbappe, prav slednji pa je v 85. minuti podal Goncalu Ramosu za 1:1.

Brest (Stade Brestois 29) je v nedeljo na festivalu zadetkov, vodil je že s 4:1, premagal Metz s 4:3. Med strelce se je vpisal tudi Martin Satriano. | Foto: Guliverimage Brest (Stade Brestois 29) je v nedeljo na festivalu zadetkov, vodil je že s 4:1, premagal Metz s 4:3. Med strelce se je vpisal tudi Martin Satriano. Foto: Guliverimage

Če bi Brest zadržal tako visoko mesto, bi se prvič v klubski zgodovini uvrstil v ligo prvakov, kar bi bil imeniten uspeh za zasedbo, ki jo vodi Eric Roy.

Francosko prvenstvo, 28. krog:

Petek, 5. april:

Sobota, 6. april:

Nedelja, 7. april:

Lestvica:

Najboljši strelci:

24 – Mbappe (PSG)
16 – David (Lille)
13 – Lacazette (Lyon)
11 – Aubameyang (Marseille), Ben Yedder (Monaco), Dallinga (Toulouse)
10 – Moffi (Nica)
– Mostafa Mohamed (Nantes), Savanier (Montpellier)
7 – Adams (Montpellier), Akliouche (Monaco), Balogun (Monaco), Bourigeaud (Rennes), Emegha (Strasbourg), Mikautadze (Metz), Minamino (Monaco), Vitinha (PSG), Wahi (Lens)

PSG Kylian Mbappe
Sportal Mbappe PSG popeljal v finale
Ne spreglejte