Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 8. 2018,
16.17

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

Natisni članek

PSG Monaco francoski superpokal Neymar Gianluigi Buffon

Sobota, 4. 8. 2018, 16.17

5 let, 8 mesecev

Francoski superpokal 2018

Zvezdniški Pariz zlahka prek Monaca do prve lovorike sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07
PSG | PSG je osvojil prvo lovoriko sezone. | Foto Reuters

PSG je osvojil prvo lovoriko sezone.

Foto: Reuters

Na Kitajskem sta se za uvodno francosko lovoriko v sezoni 2018/19 pomerila PSG in Monaco. Parižani, ki so v prejšnji sezoni v Franciji osvojili vse, kar se je osvojiti dalo, so v Šenzenu pometli z Monacom in ga odpravili z 4:0. PSG je tako ubranil superpokalni naslov, ki ga je lani osvojil v Maroku prav tako proti Monacu.

Francija, dežela aktualnih svetovnih prvakov v nogometu, je danes dobila zmagovalca superpokala. Za prvo lovoriko v sezoni 2018/19 sta na Kitajskem obračunala PSG in Monaco, zmage s 4:0 pa so se veselili Parižani. Dvakrat je zadel Angel di Maria (33., 90.), po enkrat pa Christopher Nkunku (40.) in sin legendarnega Georgea Weaha Timothy Weah (67.).

Zaigral je tudi brazilski zvezdnik Neymar, ki se je v petek pridružil treningu in poskrbel za evforijo kitajskih ljubiteljev nogometa. Za najboljši francoski klub je nazadnje zaigral februarja, sledilo pa je mukotrpno obdobje okrevanja po poškodbi stopala. Na igrišča se je vrnil nekaj tednov pred začetkom SP 2018 v Rusiji. Proti Monacu je v igro vstopil v 76. minuti.

Kitajski ljubitelji nogometa so na delu videli tudi brazilskega zvezdnika Neymarja, ki pa mreže Monaca ni zatresel. | Foto: Reuters Kitajski ljubitelji nogometa so na delu videli tudi brazilskega zvezdnika Neymarja, ki pa mreže Monaca ni zatresel. Foto: Reuters

Na superpokalnem srečanju sta manjkala zvezdniška napadalca PSG Kylian Mbappe in Edinson Cavani, pri Monacu pa ni bilo Danijela Subašića, Djibrila Sidibeja in Aleksandra Golovina, kot tudi Kolumbijca Radamela Falcaa.

Sportal Angleži so prepričani: Jan Oblak je brez dvoma najboljši na svetu

Nemški strokovnjak Thomas Tuchel je v vrata PSG postavil italijanskega veterana Gianluigija Buffona. Skupaj sta se veselila prve lovorike s pariškim klubom.

Gianluigi Buffon je s pariškim klubom osvoji prvo lovoriko, odkar je zapustil Juventus. | Foto: Reuters Gianluigi Buffon je s pariškim klubom osvoji prvo lovoriko, odkar je zapustil Juventus. Foto: Reuters

Že deset let na tujih tleh

Francoski superpokal že deset let poteka na tujih tleh. Leta 2009 (zmagovalec Bordeaux) je bilo superpokalno srečanje, svojevrsten uvod v prvoligaško sezono, odigrano v Kanadi, leta 2010 (Marseille) v Tuniziji, leta 2011 (Marseille) v Maroku, leta 2012 (Lyon) v ZDA, leta 2013 (PSG) v Gabonu, leta 2014 (PSG) na Kitajskem, leta 2015 (PSG) v Kanadi, leta 2016 (PSG) v Avstriji, kjer je dvoboj potekal v neposredni bližini Slovenije, na štadionu Wörthersee v Celovcu, lani pa je PSG peti zaporedni francoski superpokal osvojil v Tangerju v Maroku.

Z 2:1 je premagal Monaco, ki mu je mero vzel tudi danes. S tem se je na seznamu zmagovalcev superpokala na vodilnem mestu izenačil z Lyonom, ki se lahko pohvali z osmimi naslovi.  

Neymar
Sportal Neymar priznal: Včasih res pretiravam

Francosko prvenstvo se bo s tekmami uvodnega kroga začelo prihodnji konec tedna.

Francoski superpokal:

Sobota:
PSG : Monaco 4:0 (2:0)
Di Maria 33., 92., Nkunku 40., Weah 67.

 

Ne spreglejte