Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 4. 2012,
17.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Franci Zavrl

Četrtek, 5. 4. 2012, 17.04

8 let

Florjanič ostaja predsednik ZNPL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na skupščini Združenja 1. SNL je bil Branko Florjanič vnovič izvoljen za predsednika. V ''finalu'' glasovanja je ugnal Bojana Bučarja in naznanil, da bo 1. SNL kmalu dobila glavnega sponzorja.

V Domžalah so Branku Florjaniču podaljšali predsedniški mandat do leta 2016, kar pomeni, da bo, če seveda ne bo prišlo do nepričakovanih sprememb, zdajšnji predsednik ZNPL ob koncu novega mandata na čelu združenja prvoligašev okroglih 20 let. ''Za ponovno kandidaturo sem se odločil na osnovi pogovorov s klubi in analiz, kaj smo doslej naredili. Marsikdo želi negirati naše skupno delo v preteklosti in izpostavljati trenuten rezultat, ki je v združenju negativen. A tudi marsikatero dobro podjetje v preteklosti je sedaj negativno. Bi pa poudaril, da smo, odkar sem predsednik združenja, skupaj s sodelavci, tudi zaradi mojega znanja in dela, skupaj zbrali čez 4 milijone evrov. Verjamem, da bomo to luknjo, okrog 200.000 evrov (dolg Združenja, op. p.), zapolnili. Na skupščini smo predstavili dve možnosti reševanja te izgube. Ne bo šlo čez noč, a tako ne gre tudi v podjetju. Ne verjamem, da bomo kaj zadeli 'na loteriji', a predlogi so realni. Verjamemo, da jih bomo v določenem obdobju sanirali, po drugi strani z NZS našli nove sponzorje. Glavni je že pred vrati,'' je povedal dolgoletni predsednik Združenja klubov 1. SNL, ki je v zaključnem krogu glasovanja od možnih enajstih prejel sedem glasov. Trije so bili namenjeni tekmecu, eden pa je bil neveljaven.

Protikandidata sta bila Franci Zavrl, podpredsednik prvoligaša Olimpije, in Bojan Bučar, nekdanji branilec Domžal in Slovana, sicer tudi član strokovnega sveta vlade za šport. V prvem krogu glasovanja sta Bučar in Zavrl prejela po tri glasove, Florjanič pa pet. Po dodatnem glasovanju se je v finalu s Florjaničem pomeril Bučar, a prepričljivo izgubil. Volilna skupščina je bila zaprta za javnost. ''Večina klubov očitno podpira peti mandat istega vodstva. Pripravljen sem bil vnesti spremembe na bolje, vseeno pa predsedniku čestitam in mu želim uspešno vodenje Združenja,'' je poraz na volilni skupščini, v prvem krogu glasovanja je prejel tri glasove, ''športno'' sprejel Zavrl. Ker ni bil izvoljen za predsednika Združenja, bo ostal vpet v prvoligaško dogajanje skozi oči ljubljanskega prvoligaškega kluba.

Ne spreglejte