Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
6. 10. 2013,
22.52

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Marcos Tavares Željko Filipović NK Olimpija NK Olimpija Milan Anđelković Aleksander Radosavljević Matic Fink

Nedelja, 6. 10. 2013, 22.52

3 leta, 8 mesecev

Fink: Danes ne bom mogel zaspati

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po derbiju v Ljudskem vrtu smo izmerili utrip med igralci. Željko Filipović je prepričan, da je bil Maribor boljši v vseh pogledih, Matic Fink pa meni, da je bolje igrala Olimpija, a ni imela sreče.

Maribor je v nedeljo prekinil črni rezultatski niz, Olimpija pa poglobila rezultatsko krizo. Različni usodi za kluba, brez katerih ne bi bilo največjega slovenskega derbija. "Ne glede na slabe rezultate smo trdo trenirali in vedeli, da se nam bo enkrat vrnilo. Na srečo se nam je na večnem derbiju. Zasluženo smo zmagali, odigrali svojo igro, ki nas krasi, in upam, da se bomo vrnili na zmagovalna pota ter da bomo spet dominantni v ligi," se je težko pričakovane zmage razveselil Željko Filipović, ki se kot Ljubljančan na obračunih z Olimpijo, svojim nekdanjim klubom, redno trudi, da obvelja zakon bivšega. "Na vsej tekmi smo bili boljši tekmec, točke smo si zaslužili v vseh pogledih nogometne igre. Tudi navijači so nas podprli ne glede na rezultate v zadnjem času. Skupaj smo močnejši," sporoča občasni reprezentant, ki mu je odleglo, ko se je pod vodstvom novega trenerja vrnil na igralno mesto zadnjega zveznega igralca.

Tavares razmišlja le o Mariboru

Novi paket točk, s katerim so se branilci naslova vrnili na prvo mesto, je vrnil lesk tudi v oči Marcosa Tavaresa. Brazilec s slovenskim potnim listom je dočakal prvo zmago, odkar je uradno slovenski državljan. "To je za nas zelo pomembna zmaga, saj smo končali težaven ciklus. Zdaj se bomo odpočili in trenirali z namenom, da bomo v nadaljevanju še boljši. V prvenstvu imamo spet prednost pred tekmeci. Moramo jo obdržati, hkrati pa osvajati malce več točk še v ligi Europa," je z značilnim nasmehom, ki sega do ušes, in v vedno bolj dodelanem slovenskem jeziku dejal priljubljeni kapetan. "Smo na pravi poti, z novim trenerjem smo že dolgo skupaj, tako moramo nadaljevati tudi v Evropi," si je zadal cilj. O Olimpiji in njeni slabi uvrstitvi v prvenstvu ni želel veliko razpredati. "To prepuščam njenemu trenerju in vodstvu. Razmišljam le o naši ekipi," se je izmuznil neposredni oceni, do kod bi lahko v tej sezoni sploh segli neprepričljivi zmaji, nam pomahal in se poslovil v druščini razigranega sinčka.

Radosavljević: Ne moremo reči, da je bila to usodna napaka

Mariborčani so dosegli dva zadetka, Olimpija nobenega. Privoščila pa si je tudi številne napake, ki so se pripetile v najbolj kočljivih trenutkih srečanja, olajšale delo gostiteljem in vplivale na rezultat. Objokoval jih je trener zeleno-belih Andrej Razdrh, predvsem tisto v 22. minuti, ki se je pripetila Antoniu Delamei Mlinarju (Celjan nima sreče, saj je poleti posredno zakuhal izpad Olimpije v Evropi). Kako so napake doživeli njegovi soigralci? "To je sestavni del nogometa, napake se dogajajo tudi večjim ekipam na višji ravni," je prepričan Milan AnđelkovićAleksander Radosavljević pa ga je dopolnil: "Napake se zgodijo, ampak moramo vseeno dati glavo gor. Ne moremo reči, da je bila to usodna napaka. To je bila samo ena kocka v mozaiku. Moramo skupaj stopiti in verjamem, da bo šlo le še navzgor." O tem, kaj je odločilo derbi, prvo klubsko tekmo na slovenskih tleh, ki jo je odigral po devetih letih, je bil kratek in jedrnat: "Bili smo spodoben tekmec Mariborčanom. Oni so svoje priložnosti izkoristili, mi pa svojih ne."

Fink o pritisku pri Olimpiji: Razumem reakcijo navijačev po tekmi

Matic Fink je dodal, da Olimpije na tekmi 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Ljudskem vrtu ni spremljala sreča. "Napadov nismo končali tako, kot je treba. Dobro smo igrali, držali žogo, a premalokrat prišli do zaključka. Maribor po igri ni bil boljši od nas, a žal so se zgodile naše napake. To moramo popraviti na treningu. Lestvica kaže, da smo ekipe zelo skupaj, marsikaj je še odprto," je dejal in nam zaupal, da v 34. minuti, ko jo je v zračnem dvoboju skupil Goran Cvijanović in s pretresom možganov končal na opazovanju v bolnišnici, niti ni opazil Primorca. "Nisem ga videl. Je super igralec, dober fant in seveda ni bilo namerno, pač pa v žaru boja," je dejal nekdanji mladi reprezentant, s katerim smo načeli še eno temo, in sicer odnos z navijači. Privrženci Olimpije po koncu tekme niso skrivali nezadovoljstva nad nogometaši in jim marsikaj očitali, prizori pa niso spominjali na tiste, ki jih opevajo vzajemne ljubezni. "Če si igralec Olimpije in izgubljaš, si pod pritiskom, a moraš to prenesti. Skušamo dati vse od sebe. Ne samo za nas, ampak tudi za naše navijače. Danes ne bom mogel zaspati, ker smo izgubili derbi. Razumem njihovo reakcijo po tekmi. Upam, da tudi oni razumejo nas, da nam je težko," je dejal Fink, v bran pa ga je vzel tudi novinec Radosavljević, ki je v karieri izkusil že ogromno podobnih trenutkov. "Zagotovo niso navijači veseli poraza, a mi smo se trudili po najboljših močeh. Za nikogar ne morem reči, da ni dal sto odstotkov," je prepričan Kranjčan, ki si je pred prihodom v Ljubljano baterije polnil na treningih Triglava, po reprezentančnem premoru pa napoveduje, da bo povzdignil formo in pokazal tisto, kar je zmožen.

Ne spreglejte