Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 5. 2016,
22.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Basel Unai Emery Jürgen Klopp Liga Europa Sevilla Liverpool

Sreda, 18. 5. 2016, 22.37

6 let, 7 mesecev

Sevilla po preobratu odpravila Liverpool in se vpisala v zgodovino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Coke | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nogometaši Seville so v finalu lige Europa po odličnem drugem polčasu s 3:1 premagali Liverpool in si zagotovili nastop v skupinskem delu lige prvakov (2016/17). Španci so z zmago spisali zgodovino, saj so prvi klub, ki je zmagal trikrat zapored.

Odzivi trenerjev po finalu lige Europa.

Sevilla, ki je špansko prvenstvo končala na sedmem mestu, si je zmago zagotovila s prepričljivo igro v drugem polčasu, ko je pokazala povsem drugačen obraz kot v prvem, ko so bili varovanci Jürgena Kloppa, sploh v drugem delu tega polčasa, nevarnejši nasprotnik.

V 35. minuti je navijače Liverpoola z mojstrovino razveselil Daniel Sturridge, ki je ob robu kazenskega prostora sprejel žogo, jo udaril z zunanjim delom stopala in Davida Sorio premagal ob daljši vratnici. Mreža Seville se je le štiri minute zatem spet zatresla, a sodniki zadetka Dejana Lovrena zaradi nedovoljenega položaja Sturridga, ki je pred vrati oviral Sorio, niso priznali.

Se je pa drugi polčas začel povsem po željah Špancev. Izenačili so že v 17. sekundi. Mariano je preigraval v kazenskem prostoru in lepo našel osamelega Kevina Gameira, ki mu z bližine ni bilo težko zadeti praznega gola. Hitri Gameiro je imel le minuto pozneje priložnost za nov zadetek, a so Angleži njegov dir proti svojim vratom pravočasno zaustavili. V 64. minuti je s premiernim zadetekom v Ligi Europa za preobrat poskrbel Coke. Španec je večer navijačev Seville še polepšal šest minut pozneje, ko je Simona Mignoleta premagal še drugič in postavil končnih 3:1.

Za Sevillo je to tretja zaporedna finalna zmaga v ligi Europa, to pred njo ni uspelo še nikomur, sicer pa peta (2006, 2007, 2014, 2015, 2016).

 

 

 

 

Finale lige Europa:

Sreda, 18. maj:
Liverpool : Sevilla 1:3 (1:0)
Sturridge 35.; Gameiro 46., Coke 64., 70.

Ne spreglejte