Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
27. 12. 2016,
18.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

1

Natisni članek

Filip Dangubić NK Krško NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Rijeka Matjaž Kek Prva liga Telekom Slovenije naj gol

Torek, 27. 12. 2016, 18.57

6 let, 6 mesecev

Filip Dangubić

Olimpija in Maribor vrgla oko na Hrvata, ki čaka na Kekov klic

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

1

Filip Dangubić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Mladi hrvaški napadalec Filip Dangubić, ki se kot posojen nogometaš Rijeke dokazuje v dresu Krškega, je v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije pustil tako dober vtis, da bi ga rada v svojih vrstah pozdravila tako Maribor kot tudi Olimpija. Na seznamu snubcev nista le največja slovenska kluba, ampak tudi bogati kazahstanski prvak Astana. 

Po poročanju hrvaškega časnika Novi list vlada za mladega napadalca Krškega Filipa Dangubića veliko zanimanje na sončni strani Alp, a tudi v oddaljeni deželi, ki leži sredi Azije. Za posojenega nogometaša Rijeke, ki je v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije dosegel šest zadetkov (tri je dodal še v pokalu), se zanimata Maribor in Olimpija.

Želijo ga Maribor, Olimpija in Astana

Matjaž Kek ima tako kakovostno zasedbo v napadu, da v tem trenutku v ekipi še ne potrebuje Dangubića. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Kek ima tako kakovostno zasedbo v napadu, da v tem trenutku v ekipi še ne potrebuje Dangubića. Foto: Vid Ponikvar Reški klub, ki odreja usodo nekdanjega nadarjenega mladinca in sina klubskega zdravnika Bobana Dangubića, ne razmišlja o prodaji. Na seznamu morebitnih snubcev je prisotna tudi Astana, ki je letos že našla okrepitev iz slovenskega prvenstva, saj se je okrepila z nekdanjo vijolico Agimom Ibraimijem.

Ker se bo kmalu začel zimski prestopni rok, bo zanimivo spremljati, ali bi lahko delegaciji Maribora in Olimpija omehčali odločitev vodstva Rijeke, da 21-letnemu napadalcu ne ponudi prostih rok in možnosti odhoda v drugi klub.

Dangubića so pred leti označili za enega od največjih talentov na tem delu Hrvaške. Navijači Rijeke srčno upajo, da se bo vrnil na Rujevico in oblekel dres reškega kluba. V Kekovi zasedbi, ki v sezoni 2016/17 sploh še ni doživela poraza, namreč kronično primanjkuje domačih fantov, s katerimi bi se lahko poistovetili mlajši privrženci Rijeke.

Mladi napadalec je bil rojen na Reki, njegov oče kot zdravnik vsakodnevno sodeluje s trenerjem Matjažem Kekom, nekdanji slovenski selektor pa meni, da zaradi velike konkurence v konici napada še ni napočil primeren čas za vrnitev.

S Krko je izpadel iz 1. SNL

Krško je pred božičnimi prazniki izgubilo šest nogometašev. | Foto: Vid Ponikvar Krško je pred božičnimi prazniki izgubilo šest nogometašev. Foto: Vid Ponikvar Dangubić se v zadnjih dveh sezonah dokazuje v Sloveniji. V prejšnji sezoni je igral za Krko, s katero je izpadel iz elitnega tekmovanja, v tej sezoni pa je pomagal Krškemu do osmega mesta. Njegova velika želja je, da bi se vrnil v domači klub in zaigral v začetni postavi.

Razmišljanja Keka, ki bo novo leto z ožjimi sodelavci iz klubskega vodstva Rijeke preživel v sončnem in toplem Dubaju, še ne segajo v to smer. Morda pa Hrvat, ki je s svojim potencialom vzbudil zanimanje pri vodilnem slovenskem dvojcu, resnejšo priložnost na Reki dočaka prihodnjo sezono. 

Krško zapustilo šest nogometašev

Vodstvo krškega prvoligaša se je v začetku tedna dogovorilo za podaljšanje sodelovanja s trenerjem Tomažem Petrovičem, ki v nadaljevanju prvenstva ne bo mogel računati na šest donedavnih izbrancev. To so Roy Rudonja, David Bučar, Tim Čeh, Žiga Jurečič, Jure Špiler in nekdanji kapetan Miha Drnovšek. Strokovno vodstvo namerava praznino zapolniti s klubskim podmladkom, s tem pa zadržati jedro domačih igralcev v posavskem klubu, ki želi ostati v druščini najboljših.

Najlepši zadetki 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte