Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
21. 6. 2018,
16.24

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

6

Natisni članek

FIFA SP 2018 Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Mark Geiger

Četrtek, 21. 6. 2018, 16.24

5 let, 10 mesecev

Fifa se je odzvala na afero Ronaldov dres

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

6

Mark Geiger | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Pri Fifi so se odzvali na obtožbe maroškega reprezentanta Nordina Amrabata, ki je trdil, da je glavni sodnik torkove tekme skupine B svetovnega prvenstva v Rusiji proti Portugalski, ki so jo Afričani izgubili z 0:1, Mark Geiger, med polčasom Cristiana Ronalda prosil za njegov dres.

Ronaldo
Sportal Diši po novem škandalu: neverjetno, kaj naj bi si privoščil ameriški sodnik

"Ne vem, česa je vajen, ampak Cristiano Ronaldo je nanj naredil velik vtis. Od branilca Portugalske Pepeja sem slišal, da ga je prosil celo za dres. O čem se pogovarjamo? Na svetovnem prvenstvu? To ni cirkus," je strupene puščice v smeri ameriškega sodnika Marka Geigerja v pogovoru za nizozemsko televizijo NOS izstrelil Nordin Amrabat, ki se je po drugem porazu na tem svetovnem prvenstvu z Marokom izgubil možnosti za osmino finala.

Njegove obtožbe so dvignile precej prahu, saj je takšno početje sodnikov nevsakdanje in tudi ni dovoljeno, zato so se danes z izjavo za javnost javili tudi pri Fifi in sodniku stopili v bran.

Mark Geiger je obtožbe, ki so prišle iz ust reprezentanta Maroka, zanikal. | Foto: Reuters Mark Geiger je obtožbe, ki so prišle iz ust reprezentanta Maroka, zanikal. Foto: Reuters

Fifa: Takšne obtožbe obsojamo

"Žal nam je, da smo po včerajšnji tekmi skupine B med Portugalsko in Marokom zasledili takšne informacije o sodniku Marku Geigerju. Nekateri mediji so trdili, da je Geiger med polčasom prosil za dres kapetana Portugalske. Geiger kategorično zanika takšne trditve in pravi, da česa takega ni naredil. Pri Fifi obsojamo takšne obtožbe, ki jih je izrekel reprezentant Maroka. Sodniki imajo jasna navodila glede tega, kako se morajo obnašati z igralci ekip na svetovnem prvenstvu in lahko potrdimo, da je tudi Geiger svoje delo opravil profesionalno. Pri Fifi želimo, da tudi ekipe spoštujejo vsa pravila poštene igre," so zapisali v izjavi za javnost na krovni svetovni nogometni organizaciji.

Triinštiridesetletni Geiger, ki je sicer večinoma sodnik na tekmah severnoameriške profesionalne lige MLS, spada med najboljše nogometne sodnike iz Srednje Amerike in je sodil tudi že na svetovnem prvenstvu v Braziliji, kjer je vlogo glavnega sodnika opravljal na treh tekmah.

banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji
Ne spreglejte