Fifa ne bo kaznovala Ronalda, ki noče prižigati alarma

Cristiano Ronaldo in Nogometna zveza Portugalske ne bosta kaznovana zaradi odsotnosti zvezdnika Reala iz Madrida na novinarski konferenci po nedeljskem remiju Portugalske z Mehiko na pokalu konfederacije v Rusiji. Ronaldo je moral namreč po poročilu portugalske zveze po tekmi po zdravniško pomoč.

Cristiano Ronaldo se po remiju med Portugalsko in Mehiko (2:2) ni udeležil novinarske konference.

1 / 3

Cristiano Ronaldo se po remiju med Portugalsko in Mehiko (2:2) ni udeležil novinarske konference. Foto: Reuters

2 / 3

Foto: Reuters

3 / 3

Foto: Reuters

Portugalec Cristiano Ronaldo je bil na omenjeni tekmi (2:2), na kateri je prispeval podajo za prvi zadetek, v prvem polčasu pa stresel še okvir vrat, izbran za najboljšega igralca. V tem primeru mora po protokolu Mednarodne nogometne zveze (Fifa) na novinarsko konferenco, kjer mu izročijo nagrado, razen "če udeležba ni mogoča zaradi tehtnih razlogov".

Nogomet je lahko tudi takšen

Pokal konfederacij je začel podobno kot lanski pohod na naslov evropskega prvaka v Franciji. Z remijem. Pokal konfederacij je začel podobno kot lanski pohod na naslov evropskega prvaka v Franciji. Z remijem. Foto: Reuters Dvaintridesetletni zvezdnik belih baletnikov po tekmi ni govoril z novinarji, ki jih je ob tem, da je bil igralec tekme, gotovo zanimalo njegovo mnenje o obtožbah o davčnih utajah v Španiji in o namigovanjih, da namerava zapustiti Real iz Madrida.

Ronaldo je po dramatičnem srečanju, v katerem so Mehičani prišli do remija v zadnji minut, opravil le pogovor z medijskimi predstavniki Fife. Kapetan evropskih prvakov ni skrival razočaranja nad tem, da je bila Portugalska za dobro predstavo v Kazanu nagrajena le z eno točko. 

"Nismo si želeli takšnega rezultata. Tekmo smo imeli dobljeno, nato pa v izdihljajih srečanja prejeli gol. A nogomet je lahko tudi takšen. Ostajamo mirni, po tej tekmi ni potrebno prižigati alarma. Osredotočeni smo že na naslednjo tekmo," je povedal najboljši nogometaš na svetu, ki bi lahko po razkritju davčne afere zamenjal klub.

Z Manchester Unitedom je že osvajal naslove

Reprezentančnim soigralcem je povedal, da bi rad zapustil Španijo. Otoški mediji so tovrstne besede povezali z željo, da bi se vrnil na Old Trafford, kjer je z Manchester Unitedom pred leti postal tudi evropski prvak, trikrat pa je osvojil premier league. V svojih vrstah bi si ga po najnovejših govoricah želel tudi Chelsea.

Najboljši nogometaš na svetu ima veliko oboževalcev tudi v Rusiji. Najboljši nogometaš na svetu ima veliko oboževalcev tudi v Rusiji. Foto: Reuters

V taboru madridskega Reala se ozirajo proti poletnim okrepitvam, ki bi lahko nadomestile morebiten odhod prvega zvezdnika. Na seznamu kandidatov izstopa mladi as Monaca Kylian Mbappe.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano