Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 6. 2015,
13.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sepp Blatter FIFA

Sreda, 10. 6. 2015, 13.02

8 let, 5 mesecev

Fifa bo 16. decembra izbirala naslednika Seppa Blatterja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Izredni volilni kongres, na katerem bodo predstavniki 209 članic izbirali naslednika Seppa Blatterja na čelu Mednarodne nogometne zveze (Fifa), bo v Zürichu 16. decembra letos, poroča BBC.

Že letos se bo tako najverjetneje končala sedemnajstletna vladavina 79-letnega Švicarja latterja na čelu svetovne nogometne družine. Blatter je presenetljivo, pod bremenom mednarodne preiskave sistematične korupcije v vrstah svetovne nogometne organizacije, odstopil po le štirih dneh petega zaporednega štiriletnega mandata, po tem ko je bil na volilnem kongresu vnovič izvoljen za predsednika Fife.

Čeprav razloga za odstop ni navedel, pa je Blatter odstopil sredi največjega korupcijskega škandala, ki je do temeljev stresel krovno nogometno hišo in s tem omogočil začetek čiščenja svetovne organizacije ter povrnitev zaupanja članic organizacij, igralcev in nogometne javnosti.

Jordanski princ Al bin al-Hussein bo znova kandidiral

Znan je že prvi možni kandidat za novega predsednika. Jordanski princ Al bin al-Hussein je napovedal, da se bo vnovič potegoval za mesto predsednika Mednarodne nogometne zveze. Jordanski princ je bil sicer edini Blatterjev tekmec na volilnem kongresu v Zürichu. Pred drugim krogom volitev, ko je bilo jasno, da ima Švicar večjo podporo, je umaknil svojo kandidaturo.

Svetovna nogometna javnost pričakuje odločitev predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Michela Platinija, ki bi, če bi se odločil za kandidaturo, imel po mnenju poznavalcev največje možnosti za izvolitev.

Ne spreglejte