Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 11. 2011,
13.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Manchester United Basel

Torek, 22. 11. 2011, 13.17

8 let

Ferguson: To bo obračun evropskih velikanov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Manchester United in Benfica se bosta v derbiju skupine C pomerila na Old Traffordu. Oba sta še neporažena, doslej pa sta zbrala osem točk. Otelul bo gostil Basel, Nejc Skubic bo na klopi.

''To bo velika tekma, dvoboj evropskih velikanov z bogato preteklostjo. United in Benfica sta odigrala že veliko nepozabnih dvobojev,'' spominjam se tudi našega poraza z 1:2 izpred šestih let. Pričakuje odprto tekmo z veliko priložnosti na obeh straneh. ''Oba kluba želita zmagati. Verjamem, da lahko dosežemo dober rezultat,'' je prepričan Škot, ki je po šokantnem domačem porazu s Cityjem (1:6) nanizal pet zaporednih zmag. Dvoboj z veleklubom iz Lizbone bo pričakal brez kaznovanega srbskega branilca Nemanje Vidića, zajetnemu seznamu poškodovanih (Giggs, Rafael, Gibson in Smnalling) pa sta se pridružila še Michael Owen in Tom Cleverley. Nastop Dannyja Welbecka je vprašljiv, Patrice Evra pa naj bi navkljub virozi stisnil zobe in zaigral. Gostje bodo najbolj pogrešali Javierja Saviolo, ki je zaradi poškodbe levega kolena ostal na Portugalskem. ''Prevladuje mnenje, da je premierliga najmočnejše nogometno tekmovanje na svetu. Sam se s tem ne strinjam. V Španiji, Italiji in Nemčiji je več tehničnega in taktičnega znanja, je pa tega z množičnim prihodom tujcev in tujih trenerjev vse več tudi na Otoku. Je pa Manchester United v tej zgodbi poseben primer. Ima drugačne ideje, zato tudi dosega toliko zmag,'' je izrazil zanimivo mnenje Jorge Jesus. Zmaga v ''gledališču sanj'' bi njegove varovance potisnila na prvo mesto. Na seznamu poškodovanih sta še Enzo Perez in Nemanja Matić.

V senci dvoboja na Otoku bo v romunski prestolnici, pred skromnim številom gledalcev, potekal obračun med Otelulom in Baslom. Romunski prvak v ligi prvakov še ni osvojil niti točke. Če bi ugnal Basel, bi lahko v zadnjem krogu z morebitnim presečenjem v Lizboni še prehitel švicarskega predstavnika in si priigral spomladansko nadaljevanje v ligi Europa, zato se osnovni cilj Basla na Nacionalnem štadionu nagiba k temu, da Bukarešto zapusti neporažen. Strateg Basla Heiko Vogel vseeno poudarja, da ga zanima le zmaga, saj želi mešati štrene favoritoma v skupini in si priigrati osmino finala lige prvakov. Edini slovenski udeleženec v skupinskem delu lige prvakov, nekdanji branilec Interblocka Nejc Skubic, bo srečanje spremljal s klopi za rezervne igralce. Laurentiu Bus bo odsoten zaradi poškodbe, vrača se reprezentant Ionut Neagu. Gostje bodo pogrešali Valentina Stockerja (zaigral ni že šest mesecev), Gillesa Yapija in Kayja Voserja.

Ne spreglejte