Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 11. 2011,
15.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Mura NK Koper

Sreda, 23. 11. 2011, 15.57

8 let

Fajić zapečatil koprsko usodo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Mure 05 so v 19. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Luko Koper z 1:0 (1:0) in se na razpredelnici povzpeli na četrto mesto.

Po odlični predstavi in visoki zmagi proti Celjanom in dokaj nesrečnem porazu Kopra v Mariboru so bili muraši v psihološki prednosti in pričakovali novo zmago na krilih svojih navijačev, kar bi bilo tudi lepo darilo Timoteju Dodleku za 22. rojstni dan. To jim je tudi uspelo uresničiti, saj se je med strelce kot edini na tekmi vpisal Nusmir Fajić. Mura se je z novimi tremi točkami vsaj začasno prebila na četrto mesto, Koper pa je deveti.

Po raztrgani igri v uvodnih minutah se je prva polpriložnost ponudila Damjanu Boharju, ki je žogo poslal čez gol, že v naslednjem napadu domačih v deseti minuti pa je po predložku Žige Kousa z glavo previsoko meril Rajko Rep. Gosti so prvi resnejši napad uprizorili v 16. minuti, strel Adnana Aganovića z 18 metrov pa je končal tik mimo desne vratnice vrat vratarja Aleša Luka. Drugi Aganovićev poskus, pet minut pozneje, je zanesljivo obranil Luk, v 31. minuti pa so domači dokaj nepričakovano povedli. Fajić je lepo umiril žogo in s 16 metrov s polvolejem zadel nasprotni, levi kot koprskih vrat. Dve minuti pred koncem prvega polčasa so po hudi napaki domače obrambe gosti prišli do priložnosti, a je Muro v teh trenutkih reševal Luk.

V nadaljevanju se dobrih 15 minut ni dogajalo nič posebnega. Nato pa so domači v eni minuti imeli kar dve priložnosti za povišanje vodstva. V prvi je silovit strel Matica Maruška za las zgrešil cilj, le slabo minuto zatem pa je pravo "bombo" Leona Horvata vratar Kopra Igor Nenezić izbil v kot. Gosti so odgovorili z nevarnim poskusom Urbana Žiberta, ki ga je Luk s težavo obranil, v nasprotnem napadu pa je Horvat še enkrat dobro ogrel dlani sicer zanesljivega Nenezića. Ostalo je pri 1:0, a je gol "visel" v zraku. V 72. minuti je močno sprožil mladi reprezentant Erik Janža, Nenezić pa je še lepše posredoval. Do konca so domači branili minimalno prednost in osvojili nove tri točke.

Ne spreglejte