Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
28. 1. 2016,
13.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Matic Črnic NK Domžale NK Krško ND Gorica NK Rudar NK Zavrč NK Celje Rodrigo Defendi NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 28. 1. 2016, 13.32

8 let

Evrogol Mariborčana, a ne v Ljudskem vrtu (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slovenski prvoligaški klubi so v tem tednu odigrali šest tekem. Najvišje je zmagala Olimpija, najtežje delo na papirju je imel Maribor, z atraktivnim golom pa je navdušil Mariborčan v Domžalah.

Čez mesec dni se bo nadaljevalo državno prvenstvo v nogometu. Nekateri slovenski klubi se bodo v želji po čim boljših pripravah kmalu odpravili v tujino, nekateri pa bodo ostali doma in formo pilili na pripravljalnih tekmah z domačimi in pretežno sosedskimi tekmeci.

Olimpija na afriški pogon

Nogometaši Olimpije, ki so osvojili jesenski naslov, prisegajo na moč Afričanov. Hitremu Ezekielu Hentyju, ki se je v sredo na prijateljski tekmi z jesenskim prvakom 2. SNL Radomljami vpisal med strelce, se je pridružil še stari znanec in rojak Blessing Eleke.

Rekorder 1. SNL, Olimpija je Gorici zanj odštela kar 800 tisoč evrov, zaradi lažje poškodbe ni zaigral, vodstvo kluba pa resno razmišlja še o sklenitvi dogovora z 31-letnim reprezentantom Sierre Leone Juliusom Wobayem. Je izkušenejši, v jesenskem delu pa ni bil aktiven, tako da bo glavna naloga trenerja zmajev Marka Nikolića, da mu olajša prehod v redni tekmovalni ritem. Olimpija je še tretjič letos premagala predstavnika 2. SNL (5:1). Dva izmed petih zadetkov je dosegla z bele točke, dvakrat pa so lastno mrežo zatresli kar izbranci Dejana Djuranovića.

Afriški napadalec je izstopal tudi na srečanju med Celjem in Roltek Dobom. Še en pripravljalni dvoboj med prvoligaškim in drugoligaškim tekmecem se je končal brez zmagovalca, dva zadetka za grofe pa je dosegel Nigerijec Sunny. Trener Celja Iztok Kapušin je pogrešal osem igralcev.

Tavares rešil vijolice prvega poraza

V sredo je imel na papirju najtežjega tekmeca Maribor. Branilec slovenskega naslova je v Ljudskem vrtu gostil madžarskega prvaka Videotona, tekma pa se je končala z remijem (2:2). Mariborčani so že bili v izgubljenem položaju, saj so z igralcem manj (ob koncu prvega dela je bil izključen Denis Šme) zaostajali z 1:2, a je nato za izenačenje poskrbel kapetan Marcos Tavares. Brazilski novinec Rodrigo Defendi je novopečene soigralce spremljal s tribun. "Osnovni cilj je osvojiti prvenstvo. Vem, da je v Mariboru želja vedno zmagovati. Navijači so strastni, ekipi pomenijo veliko podporo in želim si, da bi jih razveselili," je dejal 29-letni branilec po sklenitvi dogovora s 13-kratnimi slovenskimi prvaki.

Maribor pa je še drugič zapored remiziral z madžarskim klubom. Po ZTE je ostal na štadionu pod Kalvarijo neporažen še Videoton, ki se je ob gostovanju v Ljudskem vrtu spominjal sezone 2011/12, ko so ga vijolice izločile iz Evrope. Trener Maribora Krunoslav Jurčić zaradi poškodb poleg Mateja Palčiča, ki je na preiskavah v Čatežu, ni računal niti na Ndiayeja, Derviševića, Jankovića in Cotmana.

V polno tudi trenerjev sin

V sredo sta "prvoligaški dvoboj" odigrala Zavrč in Krško. Haložani so v prvem polčasu ostali brez Stanislava Štanenka, ki je prejel rdeči karton, a jih to ni zmotilo, da bi v nadaljevanju strli odpor zadnjeuvrščenega slovenskega kluba.

Zavrč, ki se je vrnil z Malte, kjer je na prijateljskem turnirju doživel dva visoka poraza, je ugnal Krško z 2:0. V polno sta zadela hrvaška legionarja Dejan Glavica in mladinec Ante Solomun, sin prvega trenerja Zavrča, Ivice Solomuna.

V ponedeljek so bili dejavni trije člani Prve lige Telekom Slovenije. Domžalčani so na domačem igrišču premagali celovško Austrio. Avstrijski drugoligaš je podobno kot pred dnevi v Novi Gorici priznal premoč slovenskemu tekmecu. Elsnerjeva četa je zmagala z 2:1, za najlepši trenutek srečanja pa je poskrbel Mariborčan Matic Črnic. Nekdanji član vijolic se je z razdalje drzno odločil za strel in atraktivno zatresel mrežo avstrijskih Korošcev, pri katerih ne manjka slovenskih legionarjev.

V mestu vrtnic sta se v prvoligaškem spopadu srečala Gorica in Rudar. Vrtnice so prekinile niz ugodnih pripravljalnih rezultatov s tesnim porazom. Velenjčanom je zmago priigral Mario Babić, eden izmed dveh hrvaških bratov, ki pomagata knapom.

Ne spreglejte