Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
17. 4. 2012,
10.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jack Wilshere Giuseppe Rossi

Torek, 17. 4. 2012, 10.04

8 let

Euro 2012 brez Wilshereja in Rossija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Letošnje evropsko prvenstvo v Ukrajini in na Poljskem bo zaradi poškodb oslabljeno za zvezdnika iz Anglije in Italije. Manjkala bosta Jack Wilshere (Arsenal) in Giuseppe Rossi (Villarreal).

Mladi as londonskega Arsenala Jack Wilshere po besedah klubskega trenerja ne bo nared za nastop na evropskem prvenstvu. Dvajsetletni up angleškega nogometa še okreva po hudi poškodbi gležnja, v tej sezoni pa še ni oblekel dresa ''topničarjev''. ''Wilshere v tej sezoni ne bo nastopil, zagotovo pa ne bo odšel tudi na evropsko prvenstvo,'' je po presenetljivem ponedeljkovem domačem porazu Arsenala z Wiganom (1:2) povedal Arsene Wenger. Razočarani Wilshere je reprezentančnim soigralcem prek Twitterja zaželel na Euru veliko sreče ter napovedal, da se bo na igrišče vrnil prihodnjo sezono. ''Poleti ne bom imel počitnic, ampak se bom dobro pripravil na novo sezono. Želim ponovno igrati in navijačem Arsenala pokazati, česa sem zmožen,'' je dejal angleški osmoljenec, ki se še vedno nahaja na seznamu kandidatov za nastop na olimpijskem turnirju, kjer se bo predstavila združena izbrana vrsta Velike Britanije. Nogometaši se bodo za olimpijske medalje potegovali konec julija, slab mesec po zaključku evropskega prvenstva. Morda bo do takrat Wilshere že nared, čeprav je Wenger že pripomnil, da to glede na njegovo dolgo odsotnost z igrišč ne bi bila najbolj smela odločitev.

Poleg Wilshereja pa bo evropsko prvenstvo potekalo tudi brez znanega italijanskega napadalca. Giuseppe Rossi je minuli teden na treningu Villarreal obnovil poškodbo desnega kolena, zato je že končal sezono. Po operaciji ga čaka dolgo okrevanje, ki bi se lahko zavleklo tudi do šest mesecev. ''Azzurri'' bi lahko luknjo v konici napada rešili z vpoklicem samosvojega Maria Balotellija, vesela novica za selektorja Cesareja Prandellija pa je tudi vrnitev Antonia Cassana. Italijanski mediji so kot resne kandidate za pot na Euro izpostavili tudi Sebastiana Giovinca (Parma), Alessandra Matrija (Juventus) in Giampaola Pazzinija (Inter). Slednji je na lanskoletni kvalifikacijski tekmi v Firencah zatresel slovensko mrežo. ''Ne morem verjeti. Še pred nekaj dnevi sva se slišala po telefonu in sklenila, da si v Španiji ogledam tekmo, na kateri bo nastopil,'' je po žalostni novici o obnovljeni poškodba Italijana, rojenega v ZDA, povedal Prandelli. Reprezentančni zdravnik italijanske reprezentance Enrico Castellacci je priznal, da Rossi po ''črnem petku'' ni skrival razočaranja.

Ne spreglejte