Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 6. 2014,
11.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Etien Velikonja Španija

Ponedeljek, 9. 6. 2014, 11.38

8 let

Etien Velikonja: Španci so prvi favoriti SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Španska nogometna reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu prvič branila naslov prvaka, vendar ne deluje več tako prepričljivo. Etien Velikonja je omenil največje konkurente Španije.

Španci so aktualni evropski in svetovni prvaki, Real Madrid in Atletico Madrid pa sta igrala v finalu lige prvakov. Španski nogomet ima trenutno največjo veljavo. "Španci so vsekakor eni izmed favoritov na prihajajočem SP. Preprosto rezultati na prejšnjih velikih tekmovanjih govorijo zase, jedro ekipa pa praktično ostaja enako," je sprva dejal Etien Velikonja.

Španci bodo uvodno tekmo prvenstva odigrali proti Nizozemcem, s katerimi so igrali v finalu v Južni Afriki. "Vedno je pomembno dobro začeti tekmovanje. Sploh proti Nizozemski bo tekma pomembna, saj se bodo Španci lahko bolj sproščeno lotili naslednjih tekem in se dodatno dobro pripravili na izločine boje. Favorit je vsekakor Španija, že zaradi rezultatov v prejšnjih letih, vendar imajo tudi Nizozemci odlične posameznike, tako da bo tekma zanimiva. Kljub vsemu pa pričakujem zmago Španije. Z Avstralci ne bi smeli imeti težav, Čile pa lahko premeša karte v skupini," je dejal 25-letni napadalec.

Reprezentanca je druga pesem

Glede na to, da je večina članov furije iz Barcelone, katalonskemu klubu v tej sezoni ni šlo najbolje, vendarle pa gre za zelo izkušene nogometaše. Posebnih težav z odsotnostmi nimajo, največji spremembi sta le na desnem bočnem položaju, kjer bo najbrž igral Juanfran, v napadu pa njegov dozdajšnji soigralec iz Atletico Madrida Diego Costa, ki je sicer Brazilec.

"Reprezentanca je druga pesem kot klub. So pa bili ti igralci že v preteklosti člani reprezentance, tako da ne vidim težav. Težko je govoriti o pomanjkljivostih pri Špancih, saj imajo igralce in trenerja, ki so osvojili že vse reprezentančne in klubske lovorike. Prednost pa so vsekakor izkušnje in uigranost ekipe, ki se ni veliko spremenila, prav tako pa so reprezentanca, ki ni imela težav s poškodbami, z izjemo Thiaga Alcantare," je dejal član Cardiffa, ki je pol sezone kot posojeni nogometaš igral na Portugalskem.

Največji konkurenti? Brazilija, Argentina in Nemčija.

Ni dvoma, da je Španija med favoriziranimi reprezentancami. "Španci so prvi favoriti SP, vendar je prvenstvo dolgo. Odločajo malenkosti, včasih navdih posameznikov, ki pa jih imajo Španci veliko. Bo pa uspehe iz preteklosti vse težje ponoviti, tudi pričakovanja so velika," je povedal Etien in omenil največje konkurente Španije.

"Vsekakor domačini Brazilci, pa Argentinci, od evropskih reprezentanc pa tudi Nemci, ki imajo izjemno ekipo. Bo pa SP vsekakor zanimivo," meni Velikonja.

Ne spreglejte