Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
30. 10. 2016,
13.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

1

Natisni članek

Luka Elsner Nenad Protega Ranko Stojić Simon Rožman Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale

Nedelja, 30. 10. 2016, 13.20

6 let, 7 mesecev

Trenerja Olimpije in Domžal po sosedskem derbiju

Elsner se ni pustil ujeti v domžalsko past

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

1

Luka Elsner | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

V obračunu najmlajših strategov v Prvi ligi Telekom Slovenije se je po tekmi bolj smejalo Luki Elsnerju. Premagal je donedavnega sodelavca in prijatelja Simona Rožmana, po dvoboju pa priznal, da se je namerno izognil odprti igri, ki bi se lahko proti Domžalah izkazala za samomor. Krajšo so potegnili gledalci.

"Tekma je bila težko gledljiva. Bilo je ogromno boja in agresivnosti z obeh strani. Želeli bi si bolj odprte igre, da bi se zadeva, po domače povedano, zdivjala," je Simon Rožman po derbiju 15. kroga čestital leto dni starejšemu stanovskemu kolegu Luki Elsnerju, s katerim se je pomeril prvič, odkar sta prekinila sodelovanje v Domžalah.

Z Domžalami se ni hotel spustiti v odprt boj

Olimpija se namenoma ni odločila za napadalnejšo igro. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Olimpija se namenoma ni odločila za napadalnejšo igro. Foto: Žiga Zupan/Sportida Stratega se odlično poznata, zato ni presenetila odločitev trenerja Olimpije. Ta se je zaradi krajše rezultatske krize znašel pod pritiskom, da umiri igro in ne tvega s preveč napadalno strategijo. Priznal je, da se je prilagodil igri gostov, ki jo pozna odlično, saj je vrsto let vodil nogometaše tekmeca iz soseščine.

"Nismo si želeli odpreti igre proti Domžalam. Že sama statistika doseženih golov (Domžale imajo najboljši napad v 1. SNL, op. p.) sporoča, kako nevarno je, če se z Domžalami spustiš v odprt boj. Čakali smo na od tri do štiri priložnosti, v katerih bi lahko dali zadetek. Na našo srečo je padel gol v pravem trenutku, potem pa je sledila prava kolektivna obrambna igra, kjer so vsi delali drug za drugega," je našteval. Zadovoljen je bil, ko je videl Roka Kronavetra ali Miho Zajca v šprintu odteči 50 metrov proti svojemu golu, navdušili so ga tudi številni drseči štarti in bitka za vsako žogo.

"Tako se osvajajo točke. Zadovoljen sem. Zmaga je bila dosežena na pravi moški način. To nam je manjkalo na nekaterih zadnjih tekmah," se je spomnil na tekmi proti Mariboru (1:3) in Rudarju (0:0).

Rožman izpostavil pozitivno pridobitev derbija

Simon Rožman ni hotel javno komentirati sojenja. | Foto: Vid Ponikvar Simon Rožman ni hotel javno komentirati sojenja. Foto: Vid Ponikvar Elsner je že pred tekmo vedel, da ekipi ne bosta pretiravali v lepoti igre, ker je bil vložek prevelik. "Čakali smo prvi gol. Vedelo se je, da bo tisti, ki bo prvi zadel, tekmo pripeljal do konca. Lahko sem zadovoljen, da smo v zadnjih 30 minutah Olimpijo stisnili na njeno polovico. To je dobra popotnica za naprej," je trener tretjeuvrščenih Domžal, ki so povečale zaostanek za vodilnim dvojcem 1. SNL, izpostavil največjo pridobitev tekme, na kateri je ostal brez točk(e).

Med srečanjem ni skoparil s kritikami na račun sojenja. Veliko je krilil z rokami in nakazoval, da je bila njegova ekipa v določenih situacijah prikrajšana. Po tekmi je hladnokrvno pojasnil, da sojenja ne bo komentiral.

"Trenerski dvoboj je spominjal na partijo šaha, ko skušaš narediti pravo potezo in presenetiti tekmeca. To je delo trenerjev, ki pa predstavljamo manjši dejavnik od igralcev na igrišču," je svojo vlogo na sosedskem derbiju opisal Elsner, ki se je z Olimpijo (vsaj za nekaj časa) vrnil na prvo mesto.

Elsner: Prihod Stojića je pozitiven

Ranko Stojić je postal prvi kadrovik ljubljanskega kluba, ki brani naslov slovenskega prvaka. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Ranko Stojić je postal prvi kadrovik ljubljanskega kluba, ki brani naslov slovenskega prvaka. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Boljšo predstavo kot na nekaterih zadnjih prvoligaških tekmah je povezal tudi z vrnitvijo Ranka Stojića, ki je po tekmi poudaril, da stoodstotno zaupa Elsnerjevemu delu.

"To je bil pozitiven prihod. Zakaj? Vsaka sprememba v klubu daje fantom vedeti, da se iščejo rešitve. Trenutno stanje ni dovolj dobro. Poteza s Stojićem je bila prava. Tako kot pri menjavah trenerja se vedno ustvari nova energija, spremenijo se odnosi. Tekma z Domžalami je pokazala, da je bila sprememba narejena v pravo smer," se je dotaknil zadnjih kadrovskih sprememb v klubu, po katerih je Nenad Protega ostal brez vloge športnega direktorja.

Odkar se je vrnil Stojić, je Olimpija v pokalu nadigrala Aluminij (4:1) in se zlahka uvrstila v polfinale, nato pa v derbiju 15. kroga premagala še Domžale, tradicionalno neugodnega tekmeca, zlasti v Stožicah.

Eleke se mora podrediti kolektivu

Še bolj kot tri točke je Elsnerja razveselila zmaga, v kateri je prepoznal kolektivni trud.

"Potrebovali smo točno tako zmago. Borili smo se drug za drugega, kar nam je prej manjkalo. Tudi tisti, ki so individualno močnejši, so se zlili v kolektiv," je pojasnil in s tem posredno odgovoril na vprašanje, zakaj na zadnjih tekmah v začetni enajsterici ni bilo najdražje okrepitve v zgodovini 1. SNL, Nigerijca Blessinga Elekeja.

Ljubljančani so ustavili najboljši napad Prve lige Telekom Slovenije. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Ljubljančani so ustavili najboljši napad Prve lige Telekom Slovenije. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Mora vedeti, da je kolektiv št. 1. Vsi se morajo temu podrediti," želi sestaviti složno ekipo, v kateri bi si pomagali.

Ne spreglejte