Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 7. 2016,
13.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Liga Europa NK Domžale Luka Elsner

Petek, 1. 7. 2016, 13.39

6 let, 7 mesecev

Trener NK Domžale po zmagi nad Lusitanosom

Elsner čakal kar osem let in dočakal

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Domžale Elsner | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Domžal so v uvodnem evropskem nastopu upravičili vlogo favorita in na domačem igrišču ugnali andorski Lusitanos s 3:1. Če bodo prihodnji četrtek zadržali prednost, se jim v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa nasmiha obračun z beloruskim Šahterjem.

Domžale so v prejšnji sezoni v Prvi ligi Telekom Slovenije osvojile tretje mesto in si zagotovile evropsko vozovnico. Na žrebu so za las ujele status nosilca, ki jim je s pomočjo sreče za tekmeca zagotovil amaterski klub Lusitanos iz Andore. Slovenski predstavnik je upravičil vlogo favorita ter goste iz žepne državice med Francijo in Španijo odpravil s 3:1.

Gostje so presenetljivo povedli po petih minutah, a je hitro sledil učinkovit odziv gostiteljev, ki so do konca prvega dela dosegli tri zadetke in poskrbeli za preobrat. Na seznam strelcev so se vpisali Gaber Dobrovoljc, Kenan Horić in slovenski reprezentant Matic Črnic.

Že dolgo niso slavili v Evropi

Domžalčani so poskrbeli za učinkovit preobrat. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžalčani so poskrbeli za učinkovit preobrat. Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžalčani so na evropsko zmago čakali skoraj osem let. Nazadnje so 23. julija 2008 doma ugnali Dudelange iz Luksemburga (2:0), nato pa bolj ali manj doživljali rezultatske neuspehe.

"Izredno sem vesel, da smo zmagali, saj Domžale že dolgo časa niso slavile v Evropi. Na igrišču so se potrdile naše besede v napovedi tekme, da je Lusitanos vsega spoštovanja vredna ekipa, ki igra zelo srčno in z velikim ponosom. Glede na videno v drugem polčasu nas čaka še ogromno dela," je Luka Elsner izžareval zadovoljstvo, a tudi opozoril, da bodo morali njegovi izbranci izboljšati igro, če bodo želeli ostati neporaženi tudi na gostovanju.

Nasmiha se jim potovanje v Belorusijo

Elsner se je razveselil svoje prve evropske zmage v trenerski vlogi. Kot igralec in kapetan Domžal jih je izkusil kar nekaj, zdaj pa je dočakal še prvo, na kateri na tekmi ni nosil nogometnih čevljev. "Prebili smo led in upam, da bomo iz tekme v tekmo uspešnejši," verjame najmlajši strateg v Prvi ligi Telekom Slovenije v svetlo prihodnost.

Srečanje v Domžalah si je v četrtek ogledal tudi selektor slovenske izbrane vrste Srečko Katanec. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Srečanje v Domžalah si je v četrtek ogledal tudi selektor slovenske izbrane vrste Srečko Katanec. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Domžalčani bodo v Andori gostovali prihodnji četrtek. Če bodo ubranili prednost, o čemer ne dvomi nihče v domžalskem taboru, se bodo v 2. krogu kvalifikacij za ligo Europa srečali z boljšim iz dvoboja med Runavikom s Ferskih otokov in beloruskim Šahtarjem iz Soligorska. Po prvi tekmi kaže bolje Belorusom, ki so na severu Evrope na prvi tekmi slavili z 2:0.

Ne spreglejte