Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 8. 2012,
16.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Manchester United Chelsea Manchester City Arsenal Tottenham

Sreda, 22. 8. 2012, 16.48

8 let

Džeko in Hernandez rešitelja, derbi brez zmagovalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Manchester United je po zaslugi Javierja Hernandeza zmagal pri Aston Villi, Manchester Cityju je zmago proti Tottenhamu priboril Edin Džeko. Chelsea in Liverpool remizirala.

Arsenal je imel v prvem delu prvega polčasa že dva gola prednosti, vendar že do polčasa prejel dva gola. Odločilen mož za preobrat na londonskem derbiju je bil Dimitar Berbatov, ki je znižal izid, pri izenačenju pa podal. Nato se je bolgarski napadalec izkazal še s strelom z bele točke. Druga akcija Thea Walcotta in Oliviera Girouda kot realizatorja je Arsenalu priborila izenačenje, v sodnikovem dodatku pa bi Mikel Arteta utegnil domačim prinesti zmago, vendar je zgrešil strel z bele točke.

Še bolj razburljiva tekma pa je bila na Villa Park v Birminghamu. Aston Villa je že imela dva gola prednosti, nato pa je sledil že sedmi preobrat Manshester Uniteda v tej sezoni. Junak pa je bil kar rezervist Javier Hernandez, ki je vstopil na začetku drugega polčasa in bil udeležen pri vseh treh golih. Vendar pripisalu so mu dva, saj je Ron Vlaar mrežo enkrat preusmeril v lastno mrežo. To je bila že peta zaporedna zmaga Manchester Uniteda v gosteh in 880. za Sir Alexa Fergusona. Manchester United je na ta način zadržal vodstvo na lestvici.

Zanimiv obračun je bil tudi v Manchesteru, kjer so branilci naslova premagali Tottenham. Londončani so povedli sredi prvega polčasa po golu Stevena Caulkerja, sredi drugega polčasa je Sergio Agüero izenačil, Edin Džeko pa kot že nekajkrat v vlogi rezervista odločil tekmo.

Derbi je bil na Stamford Bridgu, kjer je Chelsea gostil Liverpool. Domačini so povedli po strelu z glavo Johna Terryja, ki je bil tudi predčasno zamenjan zaradi poškodbe po naletu Luisa Suareza. Urugvajski napadalec je nato postavil tudi končni izid in poskrbel za remi.

Najboljši strelci:

8 - van Persie (Manchester United), Suarez (Liverpool) 7 - Ba (Newcastle) 6 - Michu (Swansea), Fellaini (Everton), Džeko (Manchester City) 5 - Fletcher (Sunderland), Defoe (Tottenham), Berbatov (Fulham), Jelavić (Everton) ...


Pari prihodnjega kroga (od 17. do 19. novembra):

Arsenal - Tottenham, Liverpool - Wigan, Manchester City - Aston Villa, Newcastle - Swansea City, QPR - Southampton, Reading - Everton, WBA - Chelsea, Norwich City - Manchester United, Fulham - Sunderland, West Ham - Stoke City;

Ne spreglejte