Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
11.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 11.12

8 let

Drava se je odlepila od devetega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Domžalčani so po sedmih zaporednih zmagah na Ptuju iztržili le točko, a kljub temu še povečali prednost pred zasledovalci.

V prvem polčasu so imeli pobudo Domžalčani in si tako kot domačini priigrali nekaj priložnosti. Prvi strel proti golu je sprožil Kelenc s prostega strela s 30 metrov, a Nemec v vratih Domžal ni imel veliko dela. Na drugi strani je v 13. minuti s podobno mero - le da z roba kazenskega prostora - vrnil Žeželj.

Isti igralec je v 15. minuti poskušal še z lobom ukaniti Murka, a je bil nenatančen, tako kot tudi Ljubijankič dve minuti pozneje, ko je žogo za las poslal mimo leve vratnice. Ptujčani so najnevarneje zapretili v 42. minuti, ko je po podaji Kelenca v kazenski prostor iz bližine streljal Kmetec, toda Nemec se je izkazal. Le minuto za tem je na drugi strani Murka vnovič "preizkusil" Ljubijankič, a niti njegov strel z glavo ni bil dovolj dober za Murka.

Takoj po začetku drugega dela je z volejem spet poskusil Ljubijankič, ki pa je tako kot Jankovič štiri minute kasneje (in tudi v 67. minuti) spet meril premalo natančno. Gostitelji so v drugem polčasu prvič zapretili prek Drevenška, ki je s prostega strela žogo poslal tik čez gol. V 64. minuti je nevarno sprožil Zahora s 30 metrov, toda Murko je bil tudi takrat na pravem mestu.

V 68. minuti je bil Zilič uspešnejši v dvoboju z branilcem Domžal Elsnerjem in sam stekel proti Nemcu in ga skušal matirati z lobom, a neuspešno. Pet minut pozneje se je pred domžalskim čuvajem mreže sam znašel še Kelenc, toda Nemec je bil dobro postavljen. Zadnjo priložnost so gledalci videli v 84. minuti, ko je Grižonič izvedel prosti strel z leve strani. Na dolgo žogo v kazenski prostor je stekel vratar Nemec, a je ni ujel, tako da se je odbila in v loku letela proti mreži. Tam jo je z glavo odbil Elsner, dokončno pa je razčistil Apatič.

Ne spreglejte