Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 7. 2016,
13.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

NK Domžale Luka Elsner Kenan Horić Šahtjor Soligorsk Liga Europa

Sreda, 13. 7. 2016, 13.44

6 let, 6 mesecev

Domžale pred gostovanjem v Belorusiji

Elsner verjame v fante in napredovanje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Luka Elsner | Foto Žiga Zupan/ Sportida

Foto: Žiga Zupan/ Sportida

Nogometaši Domžal bodo v četrtek branili slovenske barve v Belorusiji. V drugem krogu lige Europa se bodo spopadli s Šahtjorjem iz Soligorska. Trner Luka Elsner verjame, da bodo njegovi izbranci pokazali boljšo predstavo kot v uvodnem krogu proti amaterjem iz Andore.

Domžalska nogometna odprava se je v sredo odpravila proti Minsku, kjer bo zvečer opravila uradni trening pred četrtkovo pomembno tekmo. Srečanje  bo potekalo v Soligorsku, ki je od prestolnice Belorusije oddaljen slabih 150 kilometrov.

Horić: Stvari moramo reševati bolj preprosto

Tudi kapetan Domžal Kenan Horić je opozoril na nezbranost v obrambi. | Foto: Reuters Tudi kapetan Domžal Kenan Horić je opozoril na nezbranost v obrambi. Foto: Reuters Edini slovenski predstavnik, ki je (za zdaj) preskočil uvodno evropsko oviro v sezoni 2016/17, še ne ve, ali bosta za nastop sposobna Benjamin Morel (strelec drugega zadetka na gostovanju v Andori) in Zeni Husmani, a to trenerja Luke Elsnerja ni spravilo v slabo voljo. "V njuni odsotnosti ne vidim nobene težave. Uporabili bomo nove rešitve," pravi najmlajši trener v 1. SNL.

Izbrance je opozoril na nedopustne napake v obrambi, zaradi katerih so na obeh srečanjih z Lusitanosom prejeli zadetek. "Na trenutke se zgodi, da zbranost v obrambi ni na najvišji ravni, in tega se zavedamo. Igralci moramo sami pri sebi razmisliti o tem in bolje posredovati v nevarnih položajih. Stvari moramo reševati bolj preprosto," je o napakah v zadnjem delu spregovoril kapetan Kenan Horić.

Zadnji beloruski prvak, ki ne prihaja iz Borisova

Bodo navijači Šahtjorja v četrtek prišli na svoj račun? | Foto: Sportida Bodo navijači Šahtjorja v četrtek prišli na svoj račun? Foto: Sportida Šahtjor Soligorsk je v prejšnji sezoni v beloruskem prvenstvu osvojil tretje mesto. Pred 11 leti je bil prvak. To je njegov edini državni naslov, nato pa je nastopilo obdobje prevlade Bateja iz Borisova, ki je osvojil deset zaporednih zvezdic, odlično pa mu gre tudi v Evropi, saj pogosto nastopa v skupinskem delu lige prvakov.

Šahtjor je zadnjo trofejo osvojil leta 2014, ko je drugič postal pokalni zmagovalec. V Evropi se je najdlje prebil v sezoni 2014/15, ko je v kvalifikacijah za evropsko ligo preskočil oviri iz Irske in Belgije, nato pa ga je ustavil nizozemski velikan PSV Eindhoven.

V prejšnji sezoni je s skupnim rezultatom 0:3 izpadel proti avstrijskemu prvoligašu Wolfsbergerju, za katerega igra tudi slovenski napadalec Tadej Trdina. V prvem krogu v tej sezoni je izločil ferski NSI Runavik s 5:0 in 2:0. Skupno so torej zadeli sedmico (7:0).

Njegov trener je Sergej Borovski, ki Šahtjor vodi tretjo sezono zapored. Večina igralcev prihaja iz Belorusije. Seznam tujcev je kratek. Na njem so le Estonec, Srb in dva Ukrajinca. 

Izkušena ekipa z veliko evropskimi tekmami

Najmlajši trener v 1. SNL si je vzel veliko časa za analizo tekmeca. | Foto: Žiga Zupan/ Sportida Najmlajši trener v 1. SNL si je vzel veliko časa za analizo tekmeca. Foto: Žiga Zupan/ Sportida Trener verjame, da bo obramba v četrtek pokazala več zbranosti kot na tekmah z avtsajderjem iz žepne države med Francijo in Španijo. "Imamo ekipo, ki lahko Šahtjorju in tudi nasprotnikom v slovenski ligi povzroči težave. Ne želim si podrejenega položaja in čakanja na njihove napake, saj bi v tem primeru stvari prepustili naključju. Če bomo imeli na tekmi možnost dominirati v igri, bomo to tudi storili," sporoča nekdanji branilec Domžal, ki si je vzel veliko časa za analizo tekmeca.

Spoznal je, da je to napadalno usmerjena ekipa s hitrim prehodom v napad. Po odvzeti žogi se napadu priključi pet ali šest igralcev. "Gre za zelo izkušeno ekipo, saj ima večina igralcev več kot 30 let in je odigrala že veliko evropskih tekem. Znajo igrati na rezultat in se ne obremenjujejo z lepoto in kakovostjo v igri," je dejal o tekmecu, ki je v prvem krogu kvalifikacij brez težav izločil tekmeca s Ferskih otokov, njegovo kakovost pa je ocenil za primerljivo najboljšim ekipam v Sloveniji.

Popolnoma zaupa fantom

Analiza je pokazala, da ima Šahtjor tudi nekaj slabosti. "Ugotovili smo, da ima pri organizaciji in disciplini v igri nekaj težav.''

Domžalčani so se iz Andore vračali s prešernimi nasmehi na licih. Bo podobno v četrtek zvečer, ko se bodo odpravili v domovino iz Belorusije? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžalčani so se iz Andore vračali s prešernimi nasmehi na licih. Bo podobno v četrtek zvečer, ko se bodo odpravili v domovino iz Belorusije? Foto: Žiga Zupan/Sportida

Domžalčani želijo napredovati. Njihova prednost je tudi ta, da bodo povratno tekmo odigrali pred svojimi navijači, trener pa je prepričan, da imajo nogometaši glede na prikazano na srečanjih z andorskim klubom (3:1 in 2:1) še veliko rezerv. "Popolnoma zaupam fantom, da bodo že v Soligorsku naredili pomemben korak proti napredovanju," ne skriva optimizma.

Srečanje med Šahtjorjem in Domžalami se bo v Soligorsku začelo v četrtek ob 18.30 po slovenskem času.

 

Ne spreglejte