Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
16. 6. 2017,
23.20

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Elvis Bratanović NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije Liga Europa

Petek, 16. 6. 2017, 23.20

6 let, 10 mesecev

Odhod 24-letnega napadalca

Domžale in Bratanović so se razšli

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Elvis Bratanović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Napadalec Elvis Bratanović, ki je pred leti navduševal v dresu velenjskega Rudarja, se nato preselil na Češko, izkušnje pa nabiral tudi na Poljskem, se po letu dni poslavlja od domžalskega dresa. Na 25 tekmah je dosegel le štiri zadetke, kar je bilo premalo, da bi strokovno vodstvo Domžal z njim podaljšalo pogodbo.

Nogometaši Domžal, ki so v prejšnji sezoni osvojili pokalno lovoriko in se pripravljajo na uvodni evropski preizkušnji (tekmeca v 1. krogu kvalifikacij za ligo Europa bodo spoznali v ponedeljek), spreminjajo igralno zasedbo. V klub so prišli Kristijan Šipek (Radomlje), Lovro Bizjak (Aluminij) in Tilen Klemenčič (Celje), Športni park Domžale pa so zapustili Adnan Golubović. Rok Elsner, Alvaro Brachi in po novem še Elvis Bratanović. Pogodba z domžalskim klubom se mu bo konec meseca iztekla, vodstvo kluba pa se je odločilo, da je s 24-letnim napadalcem, ki naslovnic ni polnil le s športnimi temami, ne bo podaljšalo.

Bratanović je v začetku leta oblekel dres B-reprezentance na prijateljskem turnirju v Abu Dabiju, nato pa zaradi operacije slepiča izpustil večino srečanj v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije. "Nogometni klub Domžale se mu zahvaljuje za vse, kar je storil v rumenem dresu, in mu želi veliko uspeha na nadaljnji nogometni poti," so zapisali pri slovenskih pokalnih zmagovalcih.

Prva evropska tekma bo v Celju

Ker dela pri prenovi nogometne površine v domžalskem Športnem parku nekoliko zamujajo, domačega dvoboja 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo (v ponedeljek bo jasno, ali bo 29. junija ali 6. julija) ne bodo odigrali v mestu ob Kamniški Bistrici. Domžalčani so se odločili, da bodo prvega evropskega tekmeca gostili na Areni Petrol v Celju, ki jo trener Simon Rožman odlično pozna, saj je tam uspešno vodil Celjane.

Ne spreglejte