Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
20. 7. 2017,
15.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Juninho Liga Europa West Ham Stuttgart Freiburg Simon Rožman NK Domžale

Četrtek, 20. 7. 2017, 15.05

6 let, 6 mesecev

Freiburg

Lani se niso obremenjevali z West Hamom, zakaj bi se zdaj z Nemci?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Domžale West Ham navijači | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Seznam znanih klubov, s katerimi so imeli opravka Domžalčani v Evropi, bi se lahko prihodnji teden osvežil. Če bodo slovenski pokalni zmagovalci izločili Valur iz Reykjavika, se bodo v 3. krogu kvalifikacij za ligo Europa pomerili s Freiburgom, članom priznane nemške bundeslige. Z izzivom, ki bi odmeval tudi v Nemčiji, se ne obremenjujejo.

Domžalčani so v Evropi z nemškim predstavnikom že imeli opravka. Pred 12 leti so se pomerili s Stuttgartom. To ni bil edini nogometni klub iz petih najmočnejših lig, s katerim so se pomerili. Lani jim je ples kroglic v Evropi namenil londonski West Ham, tako da so pridobili še izkušnje z angleškim prvoligašem.

Domžalčane pretresla tragična novica

Domžale so resda izpadle, a so obakrat na domačih tleh poskrbele, da sta se favorita opekla. Na omenjenih srečanjih, čeprav so bila odigrana z 11-letnim razmikom, je sodeloval tudi Brazilec Juninho, ki bo konec avgusta v domžalskem Športnem parku priredil spektakularno poslovilno tekmo.

Dobrovoljc ne razmišlja o nemškem izzivu

Letos bi lahko Domžalčani opozarjali nase v dvobojih s Freiburgom, ki bi zelo odmevali v domovini svetovnih prvakov, a se v slovenskem klubu s tem (še) ne obremenjujejo. Če gre verjeti besedam Gabra Dobrovoljca, enega izmed nogometašev Domžal, ki nosi rumeni dres že od mladih nog, se v slačilnici pred povratno tekmo z Valurjem beseda Freiburg sploh ne omenja.

Freiburg igra domače tekme na štadionu Mage Solar, ki sprejme 24 tisoč gledalcev. Odlično ga pozna nekdanji slovenski reprezentant Miran Pavlin, ki je v Freiburgu igral tri leta. | Foto: Reuters Freiburg igra domače tekme na štadionu Mage Solar, ki sprejme 24 tisoč gledalcev. Odlično ga pozna nekdanji slovenski reprezentant Miran Pavlin, ki je v Freiburgu igral tri leta. Foto: Reuters

''Spremljali smo le žreb, tako da vemo, kdo nas čaka v 3. krogu, drugače pa je Freiburg povsem zunaj naših misli. Zavedamo se, da nas proti Valurju čaka težka tekma. Na njej moramo biti pravi, če želimo napredovati. Tudi lani, ko smo vedeli, da se lahko pomerimo z West Hamom, s tem nismo bili preveč obremenjeni. Tudi zdaj se ne obremenjujemo s Freiburgom, ampak le s tem, kako bomo izgledali na igrišču proti Valurju in kaj bomo delali,'' je dejal 24-letni branilec Domžal.

Koliko slovenskih klubov bo napredovalo v 3. krog kvalifikacij za ligo Europa?

  • 2 - Domžale in Gorica
    15,87 %
    10 glasov
  • 1 - Domžale
    73,02 %
    46 glasov
  • 1 - Gorica
    4,76 %
    3 glasov
  • 0
    6,35 %
    4 glasov
Oddanih 63 glasov

Na poraz v Velenju hitro pozabili

Nemški prvoligaš, ki je v prejšnji sezoni osvojil sedmo mesto in paral živce številnim velikanom bundeslige, bo imel danes v Domžalah svoje oglednike. Preverili bodo, česa so zmožni njihovi tekmeci v 3. krogu kvalifikacij.

Zadnja tekma Domžal v tej sezoni:

''Ne čutimo pritiska, o 3. krogu kvalifikacij se ne pogovarjamo. Osredotočiti se moramo le na igrišče in vse zunanje dejavnike potisniti stran,'' razmišlja Simon Rožman, ki ga v tej evropski sezoni krasi stoodstotna uspešnost. Slabše mu gre v 1. SNL, kjer so Domžale v uvodnem krogu izgubile na gostovanju v Velenju, po tekmi pa pojasnile javnosti, da je davek Evrope zahteval žrtev.

''Proti Rudarju nismo bili pravi. Nekaj moči nam je vzela pot,'' je na zahtevno gostovanje na Islandiji opozoril tudi Dobrovoljc. Njegov trener je dodal: ''Preveč izmučeni so bili. Niso mogli teči toliko, kot bi želeli. A ni panike ali povezav s kakšnim negativizmom,'' je pojasnil pred povratno tekmo z Valurjem, na kateri Domžalčani ne bodo pogledovali proti Freiburgu, ampak se ubadali le z mislijo, kako izločiti trenutno vodilnega islandskega prvoligaša.

Ne spreglejte