Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 9. 2017,
20.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Domžale NK Triglav

Sobota, 9. 9. 2017, 20.22

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Domžale : Triglav Kranj

Domžalčani so se znesli nad Kranjčani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Lovro Bizjak | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Domžal so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav s 6:1 (3:1).

Domžalski nogometaši so prekinili niz štirih tekem brez zmage in dodobra napolnili mrežo Triglava, ki tako kot Ankaran še čaka na prvo zmago v sezoni in je pri dnu lestvice. Izbranci Simona Rožmana so tekmecem že v prvem polčasu nasuli tri zadetke, v drugem pa so delo le še dokončali, čeprav so bili tudi nogometaši Antona Žlogarja na trenutke nevarni.

Prvi polčas je postregel z razburljivo predstavo, ki je ponudila tudi kar nekaj zadetkov. Domači so najprej zagrozili prek Marka Alvirja, čigar strel je Elvis Džafić obranil, in Jureta Matjašiča, ki je bil z 20 metrov premalo natančen, v 11. minuti pa so povedli, potem ko je Alvir z lepo podajo za hrbet gostujoče obrambe našel Lovra Bizjaka. Ta je bil hitrejši od Džafića in ga ugnal z lobom.

V 20. minuti so bili prvič nevarni tudi Kranjčani, potem ko je strel Tilna Mlakarja z glavo uspešno ukrotil Dejan Milić. Že dve minuti pozneje pa je Triglav izenačil. Po kotu je v kazenskem prostoru z roko igral Alvir, z bele točke pa je bil natančen Matej Poplatnik, ki je tako dosegel svoj četrti gol v sezoni.

Senijad Ibričić je v gol spremenil enajstmetrovko za Domžale. | Foto: Grega Valančič/Sportida Senijad Ibričić je v gol spremenil enajstmetrovko za Domžale. Foto: Grega Valančič/Sportida

Že v naslednjem napadu pa so imeli na voljo najstrožjo kazen tudi domači. Stefan Kukoljac je v kazenskem prostoru za dres vlekel Bizjaka, enajstmetrovko pa je zatem zanesljivo izvedel Senijad Ibričić. Domači so prednost še povečali v 38. minuti, ko je po podaji z desne strani Matije Široka znova zadel Bizjak (tretjič v sezoni), ki je iz prve s približno desetih metrov sprožil, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo.

V drugem polčasu so Kranjčani na trenutke imeli celo pobudo, v 68. minuti tudi zagrozili, ko se je izkazal Milić po prostem strelu Igorja Bukare. Toda domači so bili strelsko neusmiljeni in so v mrežo tekmeca pospravili še tri zadetke, ob tem pa še nekaj priložnosti, denimo malce premalo natančen strel Alvirja v 60. minuti z dobrih 20 metrov in v 74. minuti, ko je njegov poskus iz bližine ustavil Džafić. Isti igralec je z 20 metrov meril še v 88. minuti, ko se je spet izkazal kranjski vratar.

A ta je do takrat že pobral še tri žoge iz svoje mreže. Na 4:1 so gostitelji povišali v 74. minuti, ko je Luka Majcen nesrečno in nespretno žogo potisnil v lastno mrežo po strelu Nermina Hodžića z glavo. Za 5:1 je poskrbel Gaber Dobrovoljc, ki je v 78. minuti s strelom z glavo unovčil podajo s prostega strela Jureta Balkovca, že v sodniškem dodatku pa je tudi z glavo za 6:1 iz bližine zadel še rezervist Rubin Hebaj.

Domžalčani bodo v 9. krogu prihodnjo soboto gostovali v Ljubljani, Kranjčani pa bodo gostili Velenjčane.

Domžale : Triglav 6:1 (3:1)

Športni park, gledalcev 600, sodniki: Kovačič (Grosuplje), Smej (Fokovci) in Vukan (Apače).

Strelci: 1:0 Bizjak (11.), 1:1 Poplatnik (22./11 m), 2:1 Ibričić (23./11 m), 3:1 Bizjak (38.), 4:1 Majcen (74./avtogol), 5:1 Dobrovoljc (78.), 6:1 Hebaj (90.).

Domžale: Milić, Balkovec, Klemenčič, Dobrovoljc, Širok, Husmani, Matjašič (od 63. Volarič), Hodžić, Alvir, Ibričić (od 76. Žužek), Bizjak (od 80. Hebaj).
Triglav: Džafić, Arh Česen, Kukoljac, Zec, Bojić, Tijanič, Robnik (od 56. Bukara), Majcen (od 81. Pušnik), Udovič, Mlakar (od 70. Žurga), Poplatnik.

Rumeni kartoni: Klemenčič, Husmani, Ibričić, Balkovec; Kukoljac, Majcen.

Ne spreglejte