Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 12. 2013,
18.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Celje NK Domžale

Nedelja, 1. 12. 2013, 18.22

8 let

Domžalčani s točko iz Celja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Celja in Domžal so se v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

V zaostali tekmi kroga sta se pomerili ekipi, ki sta bili točkovno izenačeni na sedmem in osmem mestu. Dvoboj v Celju ni spremenil razmerij na lestvici, saj so se Celjani in Domžalčani, ki so prekinili niz treh porazov, razšli brez zmagovalca in brez golov.

Ekipi si v prvem polčasu nista priigrali prav veliko zrelih priložnosti. V osmi minuti so prvi poskusili domači, ko je Benjamin Verbič streljal z 20 metrov, vendar ni povzročil večjih težav Nejcu Vidmarju.

V 23. minuti so Domžalčani izvedli prvi kot na tekmi, do strela je prišel Joshua Parker, toda meril mimo leve vratnice. Minuto pozneje je na drugi strani poskusil Miha Korošec, Vidmar pa je žogo s konicami prstov odbil čez prečko.

Sledilo je zatišje, ki je trajalo vse do 42. minute, ko so imeli gosti najlepšo priložnost dotlej. Do strela z 20 metrov je prišel Rudi Požeg-Vancaš, ki je meril pod prečko. Domači vratar Matic Kotnik je žogo odbil čez vrata.

Po podaji iz kota je nato z glavo streljal Slobodan Vuk, ki pa žoge ni najbolje zadel. Zadnji resnejši strel v tem delu je sprožil William Franklin Vicente, toda žogo poslal mimo zgornjega desnega kota Vidmarjevih vrat.

V uvodu drugega polčasa sta ekipi praktično prav tako ostali brez pravih priložnosti za zadetek, zaključni streli, do katerih sta prišli, pa so bili premalo odločni ali natančni. Šele v 65. minuti so resno zagrozili domači, potem ko je do strela z bližine prišel Dragan Čadikovski, Vidmar pa je z nogo odlično posredoval.

Šest minut pozneje je proti vratom sprožil Sebastjan Gobec, Vidmar pa je znova odlično posredoval. V 89. minuti so Celjani, ki so bili v teh trenutkih nekoliko bolj odločni, poskusili znova prek Verbiča, ki pa je z levico meril za las mimo desne vratnice.

Celjani se bodo v zadnjem krogu jesenskega dela v petek v gosteh pomerili z Zavrčem, Domžale pa bodo dan pozneje gostile Triglav.

Ne spreglejte