Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2014,
12.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nemčija

Torek, 1. 7. 2014, 12.54

8 let

Dobil 50 tisoč evrov, a tudi odigral zadnjo tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nemški branilec Shkodran Mustafi je zaradi poškodbe stegenske mišice že končal nastope na svetovnem prvenstvu. Za zmago nad Alžirijo je tako kot soigralci prejel premijo v višini 50 tisoč evrov.

Nogometaš Sampdorie, ki ga je v 70. minuti zamenjal Sami Khedira, si je poškodoval desno stegensko mišico, po ocenah zdravnikov pa bo za okrevanje potreboval od dva do tri tedne, je na novinarski konferenci po tekmi sporočil Joachim Löw. "Bržčas na tem prvenstvu ne bo več igral," je zatrdil nemški selektor. Svetovno prvenstvo se bo končalo 13. julija.

Mustafi je bil v elf vpoklican pet minut pred dvanajsto, potem ko se je tik pred zdajci poškodoval napadalec Marco Reus. V nemškem taboru so obenem poskrbeli tudi za nekaj olajšanja med nemškimi navijači. Bastian Schweinsteiger, ki ga je moral selektor zamenjati v 109. minuti tekme, ni poškodovan, temveč so ga začeli grabiti krči, zato se je Löw odločil za menjavo. Zvezdnik Bayerna bo tako lahko zaigral na petkovem četrtfinalnem obračunu SP proti Franciji.

Če bi izgubili proti Alžiriji, se denarnica ne bi napolnila

Garanje nemške izbrane vrste, ki je v osmini finala nogometnega svetovnega prvenstva z veliko težavami strla odpor žilave Alžirije, se je izplačalo tudi po finančni plati. Nemška nogometna zveza DFB je sporočila, da bo nogometašem po uvrstitvi v četrtfinale izplačala prve premije po 50 tisoč evrov. Pravilnik DFB predvideva izplačilo premij šele od četrtfinala naprej. Če bi se elfu zataknilo proti Alžiriji, bi ostali praznih rok.

Če bodo Nemci v petek premagali tudi Francoze, bodo bogatejši še za 50 tisoč evrov, vstop v finale pa bi vsakemu od 23 članov ekipe skupno prinesel 150 tisoč evrov. Dodaten bonus pa bi prinesel morebiten naslov svetovnih prvakov – še 150 tisoč evrov. Tako bi Nemci ob osvojitvi prvega svetovnega naslova po letu 1990 skupno dobili po 300 tisoč evrov.

Dodatni strošek vodstvu zveze ne predstavlja skrbi. "V tem primeru bomo nagrade izplačali z veseljem," je dejal predsednik DFB Wolfgang Niersbach. Če bodo Nemci res prvaki, bo blagajna zveze lažja za skupno 6,9 milijona evrov. Do zdaj najvišje premije so Nemci dobili leta 2008, ko je nemška zveza po porazu v finalu evropskega prvenstva vsakemu igralcu izplačala po 150 tisoč evrov.

Ne spreglejte