Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
24. 8. 2014,
21.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ante Šimundža Damjan Bohar NK Maribor NK Maribor Celtic Glasgow

Nedelja, 24. 8. 2014, 21.58

8 let

Dober znak za Maribor, prihaja liga prvakov?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Že v torek nas čaka povratna tekma play-offa za ligo prvakov. V Glasgowu se bosta pomerila škotski in slovenski prvak. Celtic in Maribor sta se pretekli konec tedna odrezala povsem drugače.

V torek zvečer bomo upali, da bomo v Sloveniji drugič v zgodovini in prvič po 15 letih proslavljali uvrstitev v ligo prvakov. Čeprav Maribor na Škotsko ne potuje z najboljšo popotnico, remiziral je z 1:1, zato domačinu za napredovanje zadostuje tudi remi brez zadetkov, so njegovi nogometaši seveda samozavestni in verjamejo, da jim lahko uspe.

Toliko bolj zato, ker so se konec tedna napolnili s samozavestjo, medtem ko za njihove tekmece velja ravno nasprotno. Zanimivo, kluba sta se znašla v nasprotnih položajih, kot sta se pred tednom dni, pred prvo tekmo v Ljudskem vrtu. Takrat je Maribor povsem nepričakovano izgubil v Celju, Celtic pa v prvenstvu navdušil in Dundee United odpravil s 6:1.

Tokrat so Mariborčani Zavrč premagali s 3:0, glede na priložnosti, ki so jih imeli, pa bi bila lahko zmaga tudi še enkrat višja. "Vsaka zmaga je pomembna. Današnja je bila dosežena ob odlični igri. Vesel sem, da je bil pristop tak, kot sem si ga želel. Tudi igra je bila takšna, kot sem si je želel," je z veseljem ugotovil trener slovenskega prvaka Ante Šimundža, ki bo imel pred ponedeljkovim odhodom v Glasgow prav gotovo sladke skrbi, komu zaupati.

Tokrat je namreč priložnost ponudil nekaterim, ki na prvi tekmi proti Celticu niso igrali od prve minute oziroma sploh niso igrali. Luka Zahović je, čeprav igra zelo malo, zadel še tretjič v tej prvenstveni sezoni, Aleš Mertelj je potrdil, da lahko trener vedno računa nanj, še bolj pomemben je verjetno podatek, da je sploh prvi gol v sezoni dosegel Jean-Philippe Mendy.

Francoz v trenerjevih načrtih za torkovo tekmo kotira resno, zato je gol, tega se je zelo razveselil, seveda več kot dobrodošel. Veseli tudi dejstvo, da je spet zadel Damjan Bohar, ta v zadnjem času kaže igro reprezentančnega kalibra in utegne biti nevaren tudi na Škotskem. Tja Mariborčani vsekakor potujejo polni optimizma.

Škot je Maribor vzel skrajno resno

Medtem so nogometaši Celtica gostovali pri v tej sezoni zelo dobrem Invernessu in nepričakovano izgubili. Po dveh zmagah z začetka sezone so morali tokrat priznati poraz z 0:1. Odločitev je padla po 65 minutah igre, ko je nespretno posredoval Eoghan O'Connel in zatresel lastno mrežo.

Zanimivo, trener Celtica v teh dneh vse stavi na ligo prvakov, ta bo ekipi, ki bo uspešna, seveda prinesla veliko denarja. V primerjavi s sredino tekmo v Ljudskem vrtu je v prvi postavi igralo kar deset novih nogometašev. Od tistih, ki smo jih videli v Mariboru, je igral le Charlie Mulgrew, v nadaljevanju so priložnost dobili še Stefan Johansen, Callum McGregor in Anthony Stokes. Očitno bodo Škoti v torek zelo spočiti, vprašanje je le, koliko je prav gotovo nezaželen poraz načel njihovo samozavest. Odgovor bomo dobili v torek zvečer ob 20.45 na zelenici štadiona Celtic park, na katerem naj bi se zbralo okoli 60 tisoč navijačev.

Ne spreglejte