Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 4. 2016,
9.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Wolfsburg Real Madrid Dieter Hecking liga prvakov

Četrtek, 7. 4. 2016, 9.00

6 let, 6 mesecev

Nekdanji policist jim je zabičal, naj gredo na živce Realu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Trener Wolfsburga Dieter Hecking je po veliki zmagi nad Realom z 2:0 pohvalil ekipo in navijače. "Ste videli, da je v nogometu mogoče vse? Zdaj imamo priložnost, da izločimo Real," je ponosno sporočil 51-letni Nemec.

Iz tabora Wolfsburga so pred prvim četrtfinalnim srečanjem prihajale drzne napovedi. Nemški podprvak, čeprav ne blesti v domačem prvenstvu, se ni ustrašil zvezdniških imen, ki opozarjajo nase v dresu madridskega Reala. Napovedal je, da se ne namerava ustaviti v četrtfinalu, ampak želi preskočiti tudi špansko oviro. Po domači zmagi z 2:0 so volkovi, ki so se prvič uvrstili med osem najboljših v ligi prvakov, korak bližje odmevni senzaciji.

Navijači Wolfsburga so v sredo prišli na svoj račun. Padel je sloviti Real! | Foto: Navijači Wolfsburga so v sredo prišli na svoj račun. Padel je sloviti Real!

"Velike čestitke mojim igralcem in navijačem. Točno to sem želel. Od igralcem sem zahteval, da gremo na živce Realu. Borili smo se, trdo delali, garali, imeli malce pomoči sreče in s pomočjo podpore navijačev zasluženo premagali Real. Priigrali smo si odlično izhodišče, hkrati pa se zavedamo, kaj nas čaka v Madridu. Tam bomo morali biti pogumni. Le tako lahko dosežemo nekaj, kar ni nihče pričakoval, da lahko storimo. Hočem v polfinale," je bil Dieter Hecking, ki Wolfsburg vodi od leta 2013, zadovoljen po presenetljivi zmagi nad belimi baletniki.

Ko je to dejal, mu ni nihče verjel

Nemški strokovnjak je pred srečanjem poudarjal, da bi se lahko njegovi izbranci spustili v enakovreden boj z zvezdniki, ki so v soboto pahnili na kolena veliko Barcelono. Namignil je tudi, da v ligi prvakov še niso rekli zadnje. "Ko sem to dejal, mi ni nihče verjel. A zdaj ste videli, da je v nogometu mogoče vse. Zdaj imamo priložnost, da izločimo Real. Izkoristili bomo vsako priložnost, ki nam jo bo ponudil,"  je poudaril strateg, ki je v rani mladosti, ko si še ni služil profesionalnega nogometnega kruha, nekaj let nosil policijsko uniformo. Tako je bilo do podpisa sodelovanja z Borussio Mönchengladbach. 

Belo-zeleni volkovi so premagali desetkratnega evropskega prvaka z 2:0. | Foto: Belo-zeleni volkovi so premagali desetkratnega evropskega prvaka z 2:0.

Zdaj je Hecking priznan trener in oče petih otrok. V Nemčiji se je dokazal že pri Hannovru in Nürnbergu, z Wolfsburgom pa je poskrbel za največji dosežek v ligi prvakov, preboj med osem najboljših. Če bo prihodnji torek ohranil prednost na štadionu Santiago Bernabeu, mu bodo navijači zlahka oprostili malce slabše nastope v bundesligi, kjer ga v tem trenutku ni med vodilnimi štirimi ekipami.

Ne spreglejte