Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
2. 11. 2011,
15.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bayern München Napoli Villarreal Manchester City

Sreda, 2. 11. 2011, 15.40

8 let

Derbi v Münchnu, zmaga gostov v Španiji?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V skupini A nogometne lige prvakov bo drevi derbi v Münchnu, kjer se bosta udarila vodilna kluba, Bayern in Napoli. V Španiji je favorit Manchester City, ki bo gostoval pri Villarrealu.

V derbiju skupine A bo Bayern, ki v tej sezoni veliko stavi na ligo prvakov, saj bo finale prihodnje leto prav v Münchnu, pred domačimi navijači skušal premagati Napoli in si na stežaj odpreti vrata v osmino finala. Bayern je trenutno na vrhu skupine, Neapeljčani so drugi. Prva medsebojna tekma pred dvema tednoma se je na Apeninskem polotoku končala z remijem 1:1. Kako bo tokrat? Favoriti so Bavarci, ki so v tej sezoni v odlični formi in so v 18 tekmah v vseh tekmovanjih nanizali kar 14 zmag. V ligi prvakov so v zadnjih desetih domačih tekmah devetkrat zmagali. Pri Bavarcih bo zaigral tudi vezist Bastian Schweinsteiger, ki ima sicer nekaj težav s poškodbami, a bo stisnil zobe. Težav nima več belgijski branilec Daniel van Buyten, zato ga lahko pričakujemo v prvi postavi, medtem ko nizozemski zvezdnik Arjen Robben še vedno ni zdrav in ga ne bo. Gostujoči trener Walter Mazzarri ne bo mogel računati na Walterja Gargana in Gorana Pandeva, ki sta poškodovana, medtem ko je kapetan Paolo Cannavaro kaznovan. Bayern ima v tej sezoni odlično obrambo, a tudi Neapeljčani slovijo kot moštvo s trdnim obrambnim zidom. Na zadnjih osmih tekmah v vseh tekmovanjih so mrežo nedotaknjeno ohranili kar petkrat. Se obeta tekma z malo ali celo brez zadetkov?

Villarreal je po prvih treh tekmah v ligi prvakov še brez točk. Prve bo iskal drevi pred domačimi navijači. A naloga ne bo lahka. V goste prihaja vodilna ekipa najboljše lige na svetu, angleške premierlige. Manchester City v boju za prvi dve mesti v ''skupini smrti'' nujno potrebuje zmago. Villarreal ima nemalo težav s poškodbami. Poškodovani so Cristian Zapata, Marcos Senna, Cani, Giuseppe Rossi in tudi Marco Ruben, s katerim pa bo tokrat trener Špancev Juan Carlos Garrido tvegal in ga najverjetneje postavil v igro. Angleži na drugi strani nimajo težav s sestavo moštva, nastopil bo tudi Mario Balotelli, ki je odslužil tri tekme suspenza v ligi prvakov. Italijanski zvezdnik bo tekmo verjetno začel v prvi postavi. Drevi se bosta kluba udarila šele drugič v zgodovini, na prvi tekmi pred dvema tednoma pa so Angleži do zmage prišli z obilico sreče, ko jim je tri točke v sodnikovem podaljšku zagotovil argentinski zvezdnik Sergio Agüero. Favorit je tokrat znan. Gostje so vodilna ekipa v Angliji, medtem ko je Villarreal v Španiji na skromnem 13. mestu. Španci so v vseh tekmovanjih v tej sezoni zabili le 13 golov, Angleži kar 48.

Ne spreglejte