Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 4. 2011,
12.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 4. 2011, 12.27

7 let, 12 mesecev

Deluje celjski eksperiment na naftni pogon?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pogrevanje dogodkov pred, na in po reprezentančnih tekmah z Italijo in Severno Irsko še ni zaključeno, a bo del nogometne pozornosti vseeno preusmerjen na prvoligaška prizorišča. In novost Celjanov.

Čeprav je danes prvi april, ko je dopuščeno zbijanje raznovrstih šal, je novost v vrstah Celjanov še kako resnična. Ko se je s trenerskega stolčka poslovil Stane Bevc, je marsikdo v mestu ob Savinji pričakoval prihod Bojana Prašnikarja, omenjali so se tudi drugi brezposelneži z dolgoletnimi izkušnjami v 1. SNL, a so se Celjani odločili za nekaj povsem drugega. Trenerski trojček sestavljajo Damjan Romih, ki je v tej sezoni že gasil požar na celjski klopi, pomagata pa mu še dva Simona, Rožman in Vidovič. Se bo hrabra poteza, zelo redko prisotna v svetovnem nogometu, obrestovala? V derbiju spodnjega dela razpredelnice bodo pri gostiteljih manjkali Danijel Brezič, Aleš Kačičnik (oba kaznovana), Bekim Kapič in Miroslav Radulovič (oba poškodovana), vrača pa se pred kratkim suspendirani Dominik Beršnjak, pri Lendavčanih pa bo Damir Rob zanesljvo pogrešal Sašo Levačiča (kazen), morda pa tudi kakšnega iz seznam vprašljivih zaradi zdravstvenih težav (Stjepan Caban, Igor Lazič, Vedran Vinko, Rade Jovanović, Simon Pavel ...).

Domžalčani so med reprezentančnim premorom sodelovali na prijateljskem turnirju v Manzanu. Po zaslugi zbranosti pri strelih z bele točke so osvojili lovoriko, a ostali tudi brez poškodovanega Darka Topiča. S tem se je skupina poškodovanih igralcev še povečala, kot zadnji jo je skupil Darko Zec, težave pa imajo še Rok Hanžič, Mario Lucas Horvat, Blaž Brezovački, Nace Kosmač in Nik Cimprič. Za nameček je kaznovan še Slobodan Vuk. Strateg Darko Birjukov se lahko zahvali široki klopi, da se primanjkljaj ne bo občutil do te mere, da bi drugouvrščene Domžale v obračun z Novogoričani vstopile kot vnaprej ''odpisane''. Nekdaj je bil to največji slovenski derbi. Ko so se Stojanovičeve Domžale merile s Pinnijevimi Novogoričani, so na obeh straneh ton igri dajala imena, ki so kasneje naredila odmevno reprezentančno kariero in slovenske barve branila tudi na SP 2010. ''Vrtnice'' želijo nadaljevati zgledno delo z mladimi, ki je glas o njihovi šoli poneslo daleč naokrog. Predvsem v bližnjo Italijo. Pomlajeni Novogoričani so med premorom izgubili prijateljsko tekmo z Istro (1:2), v Domžale pa odhajajo vsaj po točko.

Trmasti Gorenjci lovijo zmago, s katero bi se na lestvici izenačili z Rudarjem. Glede na prikazano v spomladanskem delu ne bi bilo to nič presenetljivega, bodo pa Velenjčani na krilih dveh zaporednih zmag po uspešni ''šok-terapiji'' zaradi odhoda Prašnikarja vse prej kot temu primeren tekmec. Robert Pevnik, pred dnevi si je za pomočnika izbral Romana Plesca, ni bil najbolj srečen, ko je za njegove izbrance po dveh prepričljivih zmagah (nad Primorjem in Domžalam) nastopil čas za reprezentančni počitek. Minuli teden so zmagoviti niz podaljšali še s ''prijateljsko'' zmago nad soimenjakom iz Prijedora (BiH), bilo je 1:0, zdaj pa bodo potovali v Kranj, kjer se še letos obeta krasno darilo za gorenjske podanike nogometa. Štadion v Kranju se bo poslovil od dotrajane tribune. Na njenem mestu bo zrasla nova, veliko bolj prijazna do gledalcev. Če bodo ''orli'' še naprej kazali ostre kremplje, bo luč sveta ugledala v prvoligaški druščini. Velenjčane so v tej sezoni odpravili že dvakrat. Enkrat v prvenstvu, drugič v pokalu ...

Ajdovce bi nov neuspeh pahnil še globje na dno, iz katerega se bo iz kroga v krog težje izkobacati na varno površje. Trener Milan Petrović navkljub zadnjim katastrofalnim spodrsljajem še vedno uživa zaupanje klubske uprave. Na njegovo žalost prihaja v goste razigrana Olimpija, ki po zimskem snu še ni priznala poraza, naletela pa bo na oslabljene gostitelje, saj bo manjkala kaznovana trojica: Danijel Dežmar, Nejc Kolman in Saša Aleksander Živec. V prestolnicu burje prihaja okrepljena ''zeleno-bela'' zasedba, saj sta se med reprezentančnim premorom na pripravljalni tekmi z Interblockom (3:0) na igrišča vrnila Nik Omladič in Dalibor Radujko, reprezentant Dare Vršič je z vpoklicem pridobil potrdilo, da se vrača v pravo formo, blizu vrnitve je tudi Saša Ranič, prav tako se izboljšuje stanje Alena Vučkiča in Mitje Kovačeviča. Olimpijo bo v Ajdovščini vodil kapetan David Kašnik, s poškodbo komolca pa se spopada Enes Rujovič. Primorje je že znalo zobe pokazati največjim. Jeseni je dvakrat remiziralo z Mariborčani. Bo v družbi burje ustavilo najbolj nevarnega zmaja, Toma Šokoto? Da še zna mrežo ohraniti nedotaknjeno, je pokazalo v premoru, ko je remiziralo z njegovimi rojaki, Rijeko (0:0).

Nov veliki test za Primoža Gliho. Pred gostovanjem v Ljubljani je zaradi različnih pogledov na vodenje kluba ostal brez Mirana Pavlina, nato utrpel še visok poraz v Stožicah (0:4), zdaj pa mu prihajajo v goste prebujeni jesenski prvaki. Obeta se derbi 25. kroga, ki pa lahko branilcem naslova prinese nove težave. ''Kanarčki'' se bodo lotili mariborskega izziva brez poškodovanega Ivice Guberca, največjo nevarnost za goste, pri katerih ne manjka nekdanjih Koprčanov, pa bo predstavljal neuničljivi Milan Osterc. Ogrevanje Koprčanov se je začelo med tednom, ko je v prijateljskem srečanju padel hrvaški nižjeligaš Radnik (2:0), s sosedi pa so se med reprezentančnim premorom spoprijeli tudi Mariborčani in brez reprezentantov (članskih, predvsem pa mladih) remizirali z Zagrebom, nato pa v Veržeju v že močnejši postavi – manjkali so Marko Pridigar, Aleš Mertelj (zaradi poškodb ne bosta kandidirala za tekmo na Bonifiki), Mitja Viler, Etien Velikonja, Robert Berič, Timotej Dodlek in Aleš Majer – ugnali istoimenskega tretjeligaša z 2:0. Mariborsko-koprskim dvobojem se bomo v tej sezoni še nagledali, saj bodo izbranci Glihe in Darka Milaniča odločali o finalistu pokalnega tekmovanja, Koprčanom pa bi uspeh privoščili predvsem Domžalčani, ki se še niso poslovili od lova na državni naslov.

Ne spreglejte