Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 3. 2015,
17.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ND Gorica NK Rudar Velenje Dejan Žigon Matija Širok

Sobota, 21. 3. 2015, 17.18

8 let

Dejan Žigon za prvo letošnjo (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Gorice so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:0 (1:0).

Novogoričani so osamljeni točki s prejšnjih tekem spomladanskega dela vendarle dodali tri nove. Tokrat so bili boljši od Velenjčanov, ki nadaljujejo strelsko sušo. Ta zdaj znaša že 459 minut. Rudar prav tako še nima zmage v tem delu prvenstva. Za Gorico, ki je zadržala osmo mesto, je bila to šele druga zmaga na zadnjih enajstih prvenstvenih tekmah s knapi. Ti so na relativno varnem sedmem mestu.

Novogoričani so povedli v 11. minuti, ko je po globinski podaji Blessinga Elekeja do žoge v bližini gola prišel Dejan Žigon in jo potisnil za hrbet Matjaža Rozmana. Malce konkretnejši domačini so bili blizu podvojitve vodstva v 22. minuti, ko je Eleke po prodoru po levi strani zaposlil osamljenega Matijo Široka, temu pa žoge ni uspelo poslati mimo Rozmana.

Še bolj vroče je bilo v 35. minuti. Elvedin Džinić je takrat zakrivil enajstmetrovko s prekrškom nad Elekejem, zaradi česar je dobil tudi rdeči karton. To je bil že osmi rdeči karton na zadnjih enajstih medsebojnih tekmah teh dveh tekmecev. Za strel z bele točke se je odločil Žigon, čigar strel pa je velenjski vratar obranil.

Rudar je šele v 55. minuti prek Davida Kašnika prvič sprožil proti vratom domačih, izkazal se je Alberto Gallinetta. Malce zatem so gosti prejeli nov zadetek. V 57. minuti je namreč po Širokovi podaji z desne strani na oddaljeni vratnici žogo v mrežo še drugič na tekmi potisnil Žigon.

Tudi v nadaljevanju so bili Novogoričani aktivnejši, do konca pa brez posebnih težav zadržali zanesljivo prednost. Še več, v 85. minuti so jo oplemenitili, potem ko je Širok zadel z dobrih desetih metrov z nizkim strelom.

Gorica bo v 26. krogu 4. aprila gostila Celje, Rudar pa Luko Koper.

Ne spreglejte