Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
15. 5. 2016,
20.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

2

Natisni članek

NK Krka NK Rudar Milan Mandarić Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Dejan Kelhar

Nedelja, 15. 5. 2016, 20.00

6 let, 7 mesecev

Če Olimpija ne bi bila prvak, ga žena ne bi pustila na dopust

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

2

"Bakla je lepa reč, a tudi nevarna. Skurila mi je še tistih nekaj las, ki jih imam," je bruhnil v smeh Dejan Kelhar, ko je v Velenju opisoval prvo izkušnjo s pirotehničnim sredstvom, nepogrešljivim pri proslavljanju lovorik. Imel je dober razlog, saj je z Olimpijo postal slovenski prvak.

Obrambni steber Olimpije Dejan Kelhar spada med najbolj izkušene nogometaše novopečenih prvakov. Ima 32 let, v karieri pa je doživel marsikaj. Branil je barve Slovenije, si nogometni kruh služil v devetih državah (Slovenija, Nemčija, Belgija, Poljska, Izrael, Turčija, Azerbajdžan, Srbija in Anglija), s Crveno zvezdo postal srbski prvak, v soboto pa izkusil veliko radost še na domačih tleh. V dresu Olimpije je proslavljal prvi naslov v Prvi ligi Telekom Slovenije in na robu velenjskega igrišča, ko so ga po ramenih trepljali navijači v zeleno-belih dresih, za novinarje strnil vtise ob velikem uspehu.

"Pritisk v Ljubljani je bil večji kot v Beogradu," je najprej poudaril Brežičan, ki je leta 2014 Stojanovićevi Crveni zvezdi (njegov soigralec je bil tudi Nejc Pečnik) pomagal do srbskega naslova. Ko so si zmaji z zadetkom Roka Kronavetra v zadnjih sekundah srečanja z Rudarjem priigrali zmago in si krog pred koncem tudi matematično zagotovili naslov, si je pošteno oddahnil.

Najpomembnejši so bili navijači

"Med tekmo sem pogledoval na semafor in se nekajkrat vprašal, ali bomo o naslovu prvaka res morali odločati v zadnjem krogu. Na koncu se je izšlo. Zaslužili smo si teden, v katerem bo prevladovala sproščenost," je zadovoljen, da je naslov že trdno v ljubljanskih rokah. Zahvalil se je vsem trenerjem, saj ga je v tej zanimivi, a tudi stresni sezoni vodilo kar nekaj strategov.

V njegovih rokah se je prvič v življenju znašla bakla in poskrbela, da je ostal brez nekaj las. | Foto: V njegovih rokah se je prvič v življenju znašla bakla in poskrbela, da je ostal brez nekaj las.

"Nočem, da bi na koga pozabil. Vsak je dal svoj delček k mozaiku. Zahvalil bi se predvsem soigralcem, pa ljudem v klubu, najpomembnejši pa so bili navijači. Tudi takrat, ko nam ni šlo, so stali ob nas in nam niso povzročali dodatnega pritiska, ampak nas vedno spodbujali," je želel javno pohvaliti privržence Olimpije, ki so prišli v Velenje v ogromnem številu in napolnili tribune štadiona Ob jezeru.

V Evropi bodo zavihali roke, rad bi igral v ligi prvakov

"Ljubljana si je zaslužila ta naslov. Če ne bi postal prvak, bi bil razočaran. Rezervirali smo si že kraj za oddih med poletnimi počitnicami. Ko sem po porazu na večnem derbiju prišel domov, mi je žena rekla, da ne bomo šli nikamor, če bo Olimpija druga," je Kelhar razkril prigodo, ki dokazuje, kako močna je bila želja vseh, vpletenih v letošnjo zgodbo Olimpije, da osvojijo prvo mesto.

Preizkusil se je tudi v vlogi bobnarja in užival. Slika pove več kot tisoč besed ... | Foto: Preizkusil se je tudi v vlogi bobnarja in užival. Slika pove več kot tisoč besed ...

Naslov prvaka prinaša nastop v kvalifikacijah za mikavno ligo prvakov. "Pustite nam malce dihati," se je sprva odzval na vprašanje o evropskih obvezah, ki bodo aktualne sredi poletja, nato pa dodal: "Seveda bomo zavihali rokave in dali vse od sebe na evropskih tekmah. Naš cilj ni le prvi krog. Kot tekmovalec se želim uvrstiti v ligo prvakov, bomo pa videli, kaj je realno in kaj ni," se zaveda, da v kvalifikacijah za tekmovanje vseh tekmovanj ne bo manjkalo zahtevnih in kakovostnih tekmecev.

O tem lahko veliko povejo Mariborčani, ki so lani naleteli na motiviranega kazahstanskega prvaka Astano. Nesrečno so izpadli, nato pa se je njihov krvnik, pri katerem je igral tudi Branko Ilić, uvrstil v skupinski del lige prvakov.

Predsednik je za Olimpijo garal vso sezono

Predsednik Olimpije Milan Mandarić je že napovedal, da želi za prihodnjo sezono okrepiti moštvo. Tudi zaradi izzivov, ki ga čakajo v evropskem tekmovanju. Kelhar ima o 77-letnem ameriškem poslovnežu s srbskimi koreninami, s katerim se je srečal že v Angliji, ko je kratek čas vztrajal pri Sheffield Wednesdayu, dobro mnenje.

V dvoboju z branilcem Rudarja Ivanom Knezovićem, ki je proti Olimpiji odigral zadnjo tekmo v karieri. Izkušeni Dalmatinec, ki je v 1. SNL zbral več kot 250 nastopov, bo nogometne čevlje obesil na klin. | Foto: V dvoboju z branilcem Rudarja Ivanom Knezovićem, ki je proti Olimpiji odigral zadnjo tekmo v karieri. Izkušeni Dalmatinec, ki je v 1. SNL zbral več kot 250 nastopov, bo nogometne čevlje obesil na klin.

"Gospod Mandarić ne bi prišel v Olimpijo, če ne bi sam verjel v ta projekt. Veliko je vložil vanj. Kakor sem ga spoznal, pa sem ga videl tudi v Angliji, je v Olimpiji vložil vsega sebe. Na trenutke sem bil presenečen, saj smo pričakovali, da ga ne bo, a je bil v klubu in zelo garal vso sezono. Verjamem, da bo tako tudi v prihodnje," ga spremlja dober občutek v obdobju, ko nad usodo ljubljanskega kluba bedi Mandarić.

Ljubljana res stoji za nogometom? Prepričal se bo v soboto ...   

Sezona se bo končala prihodnjo sezono, ko se bodo prvaki v Stožicah pomerili z zadnjeuvrščeno Krko, ki se poslavlja od prve lige. "Želimo si polne tribune. Upam, da bo Ljubljana pokazala, kako si je želela ta naslov. Ne glede na to, da smo naslov potrdili že v Velenju, pričakujem, da bo prišlo na tekmo s Krko vsaj deset tisoč gledalcev. Če bo to res, bom lahko potrdil misel, da Ljubljana stoji za nogometom. Zdaj jo lahko izzovem, ali je res tako," je namenil sporočilo prijateljem in prijateljicam Olimpije, ki še razmišljajo o tem, ali bi v soboto pozdravili prvake na slavnostni tekmi s Krko, ko bo kapetan Darijan Matić povzdignil v zrak pokal, namenjen najboljšemu.

Ne spreglejte