Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 3. 2009,
16.21

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 29. 3. 2009, 16.21

6 let, 9 mesecev

Darilo Boruca v Belfastu (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Poltretje leto po nepozabni ''krtici'' na Maksimirju, ki je nasmejala celotno Evropo (razen angleških navijačev), je vlogo Paula Robinsona podoživel Artur Boruc.

Kvalifikacijski dvoboj med Severno Irsko in Poljsko je z enim očesom zavzeto spremljala tudi slovenska javnost. Otočani bodo v sredo gostili Kekovo četo, sodeč po dvigu samozavesti zaradi zmage nad Poljaki pa se bodo Sloveniji pred domačim občinstvom skušali maščevati za poraz v Mariboru (0:2).

Avtogol Poljske v režiji Žewlakowa in Boruca, Belfast (28. marec 2009):

''Zeleno-beli'' so po zmagi na štadionu Windsor Park poskočili na vrh kvalifikacijske skupine 3. Resda z odigrano tekmo več od najbližjih zasledovalcev, kar pa zvestih navijačev Severne Irske, ki na uvrstitev na zaključni turnir svetovnega prvenstva čakajo že 27 let, kaj preveč ne moti.

Po angleškem scenariju

V sredo prihaja v Belfast Slovenija, nova zmaga Worthingtonovih izbrancev pa bi navidez sramežljive sanje spremenila v resno spogledovanje z velikim ciljem. Dvoboj s Poljaki bo v nogometno zgodovino romal po zmagi gostiteljev, velikemu poljskemu darilu, ki je botroval tretjemu zadetku Severnih Ircev in ''neznanemu letečemu predmetu'', ki je priletel s tribun in lažje ranil švedskega delivca pravice. Zaradi tega naj bi bi krovno nogometno organizacijo (Irish FA) doletela kazen v vrednosti 50.000 evrov, prireditelji pa so se za dejanje za zdaj še neznanega gledalca takoj opravičili žrtvi - pomočniku glavnega sodnika Stefanu Wittbergu.

Avtogol poljske reprezentance je v mnogočem spomnil na znan primer iz hrvaške prestolnice, kjer se je pred tremi leti osmešil vratar angleške reprezentance Paul Robinson. Navidez nedolžna podaja izkušenega soigralca Garyja Nevilla se je izkazala za smrtno usodno, saj je žoga tik pred nogo vratarja zaradi neravne igralne površine nepričakovano odskočila in ga prelisičila. Podobno se je godilo v Belfastu, kjer se je po podaji Žewlakowa na robu solza znašel Artur Boruc.

Avtogol Anglije v režiji Garyja Nevilla in Paula Robinsona, Zagreb (11. oktober 2006):

Prvi vratar škotskega Celtica je stežka sprejel šokanten zadetek, ki je še povišal vodstvo gostiteljev in Poljsko pahnil še v večje težave. Selektor Poljske Leo Beenhakker je na pripravah dal vedeti, da naj bi med vratnicama dobil priložnost Lukasz Fabianski (Arsenal), ki pa je v petkovih večernih urah nenadno zbolel, tako da je dobil priložnost Boruc. Tako je pač hotela usoda ...

Ne spreglejte