Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
9. 5. 2016,
12.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

1

Natisni članek

Darijan Matić NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Stožice NK Celje Robert Pevnik Zoran Janković Rodolfo Vanoli Milan Mandarić

Ponedeljek, 9. 5. 2016, 12.00

6 let, 6 mesecev

Kapetan Olimpije bi se najraje zjokal

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,03

1

''Katastrofa. Nič ni težjega od tega. To je najbolj boleč poraz v moji karieri,'' je kapetan Olimpije Darijan Matić spregovoril o tem, kako se počutiš, ko ti Maribor pokvari načrte v zadnjih sekundah. Vseeno ostaja optimist in napoveduje zmago zmajev v Celju.

Maribor je z epskim preobratom v polnih Stožicah dokazal, da misli še kako resno. ''Projekt 14'', ki je namenjen že 14. državnemu naslovu, želi izpeljati do konca. Z zmago v Ljubljani, kjer je vodilnega tekmeca šokiral z zmagovitim zadetkom v zadnjih sekundah sodnikovega podaljška, je tabor Olimpije napolnil z ogromnim razočaranjem. Tega je poosebljal tudi kapetan Darijan Matić. Bil je zelo potrt, saj se je zavedal, kakšna priložnost za osvojitev naslova je splavala po vodi.

''Najraje bi se zjokal. To je najbolj boleč poraz, odkar igram nogomet. To lahko trdim brez kančka dvoma. Upam le, da bo ta poraz na nas vplival pozitivno, saj smo pridobili izkušnje, ki bi jih lahko vnovčili v Celju. Verjamem, da nam bo uspelo in da v Celju ne bomo ponovili napak, ki smo jih storili v drugem polčasu proti Mariboru,'' je 32-letni nekdanji reprezentant po bolečem porazu že razmišljal o novem izzivu, sredinem gostovanju v knežjem mestu.

Podporo jim je izkazal tudi župan Janković

Kaj je šlo narobe Olimpiji v drugem delu? Kapetan je prepričan, da je imel prste vmes tudi strah. ''Po nepotrebnem se je naselil v naše glave. Opazilo se je pomanjkanje izkušenj. Tega o strahu ne bo priznal nobeden izmed soigralcev, a izkušnje so res zelo pomembne,'' je imel v mislih zlasti veliko mlajše soigralce, ki jih v vrstah ljubljanskega kluba ne manjka.

V Stožicah se je zbralo več kot 14 tisoč gledalcev. Večina je štadion zapuščala razočarana. | Foto: V Stožicah se je zbralo več kot 14 tisoč gledalcev. Večina je štadion zapuščala razočarana.

Po velikem šoku, ki jim ga je z zmagovitim zadetkom prizadejal kapetan Maribora Marcos Tavares, v slačilnici Olimpiji ni manjkalo podpornikov. Na vrata je potrkal tudi ljubljanski župan Zoran Janković in jim izkazal podporo, trener Rodolfo Vanoli je izbrancem dejal, naj hitro dvignejo glave, nekaj spodbudnih besed jim je namenil tudi predsednik Milan Mandarić, Matić pa je najbolj izpostavil navijače. ''Neizmerno sem jim hvaležen za podporo. Vidi se, da znajo ceniti naš trud, čeprav si v drugem delu niti nismo zaslužili njihovega aplavza. Navijače moraš izzvati z dobro igro in akcijami. S tem jih dvignemo, na štadionu pa zaživi drugačna morala ekipe. Žal smo v drugem polčasu delali proti sebi ter vrnili Maribor med žive. To je res najbolj grenak poraz v moji karieri.''

Na Maribor se ne bodo več zanašali

Časa za predah ne bo veliko. Nogometaše čaka peklenski teden, saj bodo v njem odigrali dve tekmi. Olimpija bo skušala šampionske ambicije obdržati na gostovanju v knežjem mestu, kjer je jeseni izpadla iz pokala. ''Verjetno bi nam bilo lažje, če bi se prvenstvo nadaljevalo šele konec tedna. A naša ekipa je velikokrat pokazala, da zna zmagati takrat, ko ji je bilo najtežje. Vemo, da Celje pod vodstvom Pevnika sploh še ni izgubilo. A če hočeš biti prvak, moraš take tekme zmagati. To je preprosta računica.''

Kapetan Olimpije Darijan Matić verjame, da se lahko zmaji iz slabe igre v drugem polčasu proti Mariboru veliko naučijo in to pokažejo že v sredo v Celju. | Foto: Kapetan Olimpije Darijan Matić verjame, da se lahko zmaji iz slabe igre v drugem polčasu proti Mariboru veliko naučijo in to pokažejo že v sredo v Celju.

Na pomoč Maribora in njegove morebitne spodrsljaje do konca sezone ne računa. ''Na njega se ne bomo več zanašali, saj bo verjetno dobil do konca vse tri tekme. Tudi mi imamo kakovost in lahko to storimo. Bo pa težko. Tekma v Celju bo najtežja od treh v boju za prvaka. Prvak bo postal tisti, ki bo bolj pogumen,'' je dejal, pri tem pa uporabil drugačno prispodobo, tisto, ki je povezana z nujo po tem, da imaš na tekmi določen del moškega spolnega organa. Če bo Olimpija v sredo pokazala obraz s prvega polčasa večnega derbija, bo na dobri poti, da zadrži prednost pred Mariborom (vijolice se bodo v sredo doma pomerile proti Rudarju) tudi po 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije.

Ne spreglejte