Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
20. 12. 2016,
14.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

3

Natisni članek

naj gol Makedonija Ranko Stojić Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Daniel Avramovski

Torek, 20. 12. 2016, 14.14

6 let, 6 mesecev

Makedonec podpisal triinpolletno pogodbo

Daniel Avramovski uradno član Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

3

Daniel Avramovski | Foto NK Olimpija Ljubljana

Foto: NK Olimpija Ljubljana

Mladi makedonski reprezentant Daniel Avramovski je postal novi član Olimpije. S slovenskim prvakom je podpisal triinpolletno pogodbo. "Presrečen sem, da sem prišel v Ljubljano," je dejal 21-letni zvezni igralec, ki bo prihodnje leto zaigral na evropskem prvenstvu za igralce do 21 let.

Olimpija je predstavila drugo zimsko okrepitev. Po mladem Afričanu Issahom Abassom se je zmajevemu gnezdu pridružil še 21-letni Makedonec Daniel Avramovski

"Izjemno sem zadovoljen ob prestopu. Zdaj moram dokazati, da sem si to res zaslužil," je ob sklenitvi sodelovanja z zeleno-belimi dejal nogometni otrok Rabotničkega, ki se je v zadnjih sezonah dokazoval v srbskem prvenstvu. Nazadnje ga je Crvena zvezda posodila mestnemu tekmecu OFK Beograd, zdaj pa se je preselil v Slovenijo, kjer ga bo pri Olimpiji vodil Luka Elsner.

Avramovski v prihodnosti v evropskem vrhu?

Športni direktor Olimpije Ranko Stojić je prepričan, da je sklenil izvrsten posel. "Avramovski je eden ključnih mož mlade makedonske vrste in velika pridobitev za sedanjost, še bolj pa prihodnost Olimpije," je za klubsko stran povedal Srb, ki je na direktorskem stolčku nasledil Nenada Protego.

Ranko Stojić je prepričan, da se bo mladi Makedonec izkazal v zeleno-belem dresu. | Foto: NK Olimpija Ljubljana Ranko Stojić je prepričan, da se bo mladi Makedonec izkazal v zeleno-belem dresu. Foto: NK Olimpija Ljubljana

Sporočil je, da je Olimpija pridobila izjemno talentiranega nogometaša, ki ga odlikuje odlična igra z levo nogo. "Pomembno je, da ima močan značaj ter da je pripravljen na delo in napredek, ki ga lahko popelje visoko, na sam evropski vrh," je dodal prvi kadrovik ljubljanskega kluba, ki se je odločil za makedonski nakup po posvetu s predsednikom Milanom Mandarićem.

Avramovski bo prihodnje leto dočakal reprezentančni vrhunec. Z mlado makedonsko izbrano vrsto, ki se je senzacionalno uvrstila na evropsko prvenstvo, v kvalifikacijah pa prekrižala načrte tudi Franciji, se bo dokazoval na velikem odru na Poljskem.

Olimpija bo v spomladanski del vstopila z večnim derbijem v Ljudskem vrtu, v katerem se bo 17. februarja pomerila z jesenskim prvakom Mariborom. Oba kluba imata 46 točk.
Ne spreglejte