Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
8. 7. 2014,
6.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Alfredo Di Stefano Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Torek, 8. 7. 2014, 6.52

8 let

Dan, ko so žalovali Ronaldo, Messi in še mnogi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Športni svet žaluje za Alfredom Di Stefanom, legendarnim nogometašem, ki je v ponedeljek umrl v 89. letu starosti.

Po smrti po mnenju mnogih najpomembnejšega nogometaša v zgodovini Reala – z Madridčani je osvojil kar pet evropskih naslovov – ni manjkalo odzivov znanih nogometnih imen. Javili so se praktično vsi, ki v nogometu nekaj pomenijo.

"Danes je žalosten dan za Real in celoten svetovni nogomet. Di Stefano je najboljši nogometaš v zgodovini Reala in, upam si trditi, tudi najboljši nogometaš na svetu. Alfredo Di Stefano je Real Madrid. Di Stefano, naš častni predsednik, Real Madrid te ne bo nikoli pozabil," se je v čustvenem govoru Argentincu poklonil predsednik Reala Florentino Perez.

Ronaldo: Legende nikoli ne umrejo

"Zelo žalosten dan. Zame, za vse navijače Reala in celoten nogometni svet. Zapustil nas je Don Alfredo, a spomin nanj bo v naših srcih ostal za vedno. Legende nikoli ne umrejo. Hvala za vse, maestro," se je na pokojnega spomnil zdajšnji zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo.

"Iz madridskega kluba so se javili še številni. "Alfredo Di Stefano. Nikoli ne bom pozabil trenutkov, ki sem jih preživel s tako veliko nogometno legendo. Počivaj v miru. Sožalje njegovi družini," je zapisal branilec Sergio Ramos in pripel fotografijo, na kateri sta skupaj s pokojno legendo. Podobno je storil tudi Iker Casillas. "Don Alfredo, največja legenda Real Madrida, vedno boste z nami. Spomin na vas bo večno živ, maestro," je zapisal legendarni vratar.

Messi: Odšel je velikan

"Nikoli ne bom pozabil tega dne," je ob skupni fotografiji z Argentincem pripisal Gareth Bale, lanski rekorden nakup Reala. "Zelo žalosten dan, zapustil nas je še en velikan. Don Alfredo je bil velika inspiracija zame in za mojo nogometno pot. Vedno bo z nami. Naj počiva v miru," je pripisal Valižan.

Na pokojnega se je spomnil tudi njegov rojak, sicer zvezdnik velikega rivala Reala, Barcelone. "Velikan z igrišč in zunaj teh. Spomin nanj bo trajal večno. Sožalje družini in ljudem, ki so mu bili blizu," je zapisal Lionel Messi. "Počivaj v miru, Alfredo Di Stefano," je sporočil Mesut Özil, nekdanji nogometaš Reala, ki je zdaj član londonskega Arsenala. "Počivaj v miru, nogometni genij," se je na pokojnega spomnil tudi Urugvajec Luis Suarez.

"Zelo sem žalosten ob novici, da Alfreda Di Stefana ni več z nami. Imel sem veliko srečo, da sem ga spoznal. Bil je velik gospod in legenda Reala Madrida. Za vsakega nogometaša Reala je bilo v čast igrati za tako velik klub tudi zato, ker so njegov dres v preteklosti nosili nogometaši, kot je bil on. Bil je eden izmed največjih v zgodovini nogometa," se je razpisal David Beckham, Anglež je dres madridskega kluba nosil med letoma 2003 in 2007.

Del Bosque: Globoko sem prizadet

Seveda je nekaj besed pokojnemu namenil tudi predsednik mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter. "Žalosten sem, saj sem izvedel, da nas je zapustil Di Stefano. Bil je moj najljubši nogometaš, najbolj popoln igralec, kar sem jih kdajkoli videl. Legenda je odšla," je dejal Švicar.

Nekoliko daljši je bil Vicente del Bosque, ki je s pokojnim sodeloval v času, ko je bil trener Reala. "Dobro sem ga poznal, zato sem globoko prizadet ob tej žalostni novici, ki je danes obšla nogometni svet. Velik objem njegovi družini in vsem, ki so ga poznali. Velik objem tudi za vse navijače madridskega Reala. To je zelo žalosten dan za nas vse," je bil čustven španski selektor.

Odzivov je bilo še ogromno. Le dodatna potrditev, da nas je res zapustil eden izmed peščice največjih, ki jih je dal nogomet. Naj počiva v miru, spomin na njegove mojstrovine, zadetke in lovorike bo tako ali tako večno živ.

Ne spreglejte