Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
1. 7. 2010,
11.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 7. 2010, 11.31

7 let, 12 mesecev

Cimerotič: Verjamem v naše mlade fante

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred tekmo evropske lige med Olimpijo in Širokim Brijegom imajo več evropskih izkušenj gostje. Toda v domači ekipi so tudi takšni, ki jim izkušenj ne manjka. Prvi med njimi je Sebastjan Cimerotič.

Drevi bo Olimpija v Domžalah, ker štadion v Stožicah še ni nared, prvič po sedmih letih igrala evropsko tekmo. V prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo bo gostila drugouvrščeno moštvo minule sezone državnega prvenstva Bosne in Hercegovine, Široki Brijeg. Gre za ekipo, ki je v zadnjih sedmih letih, kolikor je preteklo od zadnjega nastopa Olimpije v evropskih pokalih, kar šestkrat igrala v Evropi. Izkušnje so torej na njeni strani. Domači trener Safet Hadžič zato upe polaga predvsem na napadalca Ermina Rakoviča in Sebastjana Cimerotiča, ki jima izkušenj ne manjka in bosta skušala z njimi pomagati mlajšim, neizkušenejšim soigralcem. Obiskali smo zadnji, sredin popoldanski trening Olimpije pred današnjo tekmo. Ljubljanski nogometaši so vadili v Spodnji Šiški, med najbolj zagretimi med njimi pa je bil prav kapetan Cimerotič. Izkušeni napadalec je okreval po hudi poškodbi in bo prvič po več kot pol leta spet zaigral.

Verjetno bo začel na klopi

''Počutim se dobro. Seveda potrebujem predvsem tekme, da se bom dokončno vrnil, a verjamem, da bom kmalu spet v pravi formi. Celo več, lahko sem še boljši, kot sem bil,'' je optimistično napovedal Sebastjan Cimerotič, ki je s treningom zaključil nekaj minut pred soigralci, si nekaj časa z ledom hladil tetive in z nasmeškom odšel s štadiona. ''Vzdušje v garderobi je odlično, zato sem optimist. Čuti se nekaj živčnosti, saj je pred nami pomembna tekma, na katero je Olimpija čakala dolgo časa. A to je le tista pozitivna živčnost, ki je le dobrodošla,'' je povedal 35-letni zvezdnik domačega moštva, ki nerad govori o tem, ali bo že zaigral v prvi postavi. ''Ne vem, to je vprašanje za trenerja,'' je odvrnil priljubljeni Cime, ki bo tekmo najverjetneje začel na klopi za rezerve in z vstopom v drugem polčasu skušal poživiti igro. ''Dal bom vse od sebe, tako kot vsi igralci. To so tekme, ki jih ne igraš vsak dan, zato se je potrebno potruditi. Verjamem, da bomo uspešni,'' je še povedal.

Ne boji se za rezultat

Nasprotnika kapetan Ljubljančanov ceni, a se ga ne boji. ''Široki Brijeg je zelo dobra in organizirana ekipa, ki ve, kaj hoče. To je trda ekipa, ki zna igrati nogomet. Zasluži si vse spoštovanje, a bati se gostov ne smemo. Verjamem v naše mlade fante in prepričan sem, da lahko zmagamo. Možnosti so 50:50, to je šele prvi polčas, a seveda sem prepričan, da bomo napredovali. Bilo bi lepo uspešno začeti evropsko sezono, na katero so navijači Olimpije čakali tako dolgo časa. Če bomo odigrali tako, kot je treba in znamo, se ne bojim za rezultat,'' je zaključil Cimerotič, ki ga bodo ljubljanski navijači ob povratku na zelenico po dolgotrajni odsotnosti zagotovo nagradili z bučnim aplavzom.

Ne spreglejte