Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
1. 3. 2012,
7.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 7.03

8 let

Cesar: Potrebujemo čas

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski nogometaši so bili po remiju s Škotsko zadovoljni, a se zavedajo, da je bilo še veliko napak. To pomeni, da je prostora za napredek še dovolj.

Med prvimi je iz garderob koprskega štadiona prišel Zlatko Dedić. Kot vedno nasmejan, čeprav tokrat ni zadel in ostaja pri šestih zadetkih v dresu Slovenije. ''Na tekmo s Škotsko lahko gledamo pozitivno. Naredili smo korak naprej. Jasno je, da še nismo pravi, a danes so se na igrišču že videle stvari, ki jih selektor zahteva od nas. Z malo sreče bi lahko tudi zmagali. Nekaj je bilo tudi negativnih stvari, a je bilo več pozitivnih. Manjka nam predvsem telesna pripravljenost. Kar nekaj je igralcev, ki v svojih klubih ne igrajo redno, kar se seveda pozna. Zdaj moramo vsi delati še bolj trdo, se še bolje pripraviti na naslednje tekme in iti naprej,'' je povedal napadalec nemškega drugoligaša Dynama Dresdna, ki v zadnjem času v klubu redno trese mreže. Tokrat je imel lepo priložnost, da bi tik pred odhodom z igrišča Sloveniji priboril zmago, a je njegov strel za las zgrešil cilj. ''Škoda. Morda sem se odločil za napačen kot. Če bi streljal v bližjega, bi žoga verjetno končala v mreži. Žal mi je predvsem zaradi ekipe, saj bi nam ta gol verjetno prinesel zmago,'' je priložnost iz drugega polčasa obžaloval Koprčan.

Od prve minute je igral še en Primorec v izbrani vrsti, Valter Birsa. Tudi on je bil, že po nekaj minutah igre, v lepi priložnosti, da bi se vpisal med strelce, a se ni izšlo. ''Pričakoval sem, da mi bo branilec skušal odvzeti žogo, zato sem malce počakal, a sem se uštel. Slabo sem se pripravil za strel in žogo z desno nogo slabo udaril. Škoda, a bolj pomembno je, da sem do priložnosti prišel. Če prideš do priložnosti, pomeni, da si 'živ'. To je najbolj pomembno,'' je povedal član italijanskega prvoligaša Genoe, ki v tej sezoni ne igra praktično nič. ''Res je, da ne igram, a se to tokrat ni poznalo. Pokazal sem, da dobro treniram in nisem imel težav s fizično pripravljenostjo. Seveda pa bi bilo bolje, če bi igral. Tekme so nekaj povsem drugega kot treningi. A nisem nezadovoljen. Tudi kot ekipa smo igrali dobro. Imeli smo kar nekaj zanimivih akcij, lahko bi tudi zmagali. Na naslednjih tekmah moramo popraviti tisto, kar je bilo slabo, in nadgraditi tisto, kar je bilo danes dobro. Sem optimist,'' so bile besede številke 10 v slovenski reprezentanci.

Čakali smo že, čakali še bomo

Med stebre reprezentance zagotovo sodi Boštjan Cesar. Izkušeni branilec je tudi tokrat igral od prve do zadnje minute in je zagotovo med najbolj pristojnimi za oceno tokratne igre slovenske vrste.

''Ni bilo slabo, a seveda ni bilo niti najbolje. Potrebujemo čas. Ostali smo brez nekaterih nogometašev, ki so bili v preteklosti pomembni členi te reprezentance. Nismo Italija ali Španija, ki si lahko dovolita, če dva, trije nogometaši ne igrajo, saj zanje hitro najdejo ustrezne zamenjave. Že prejšnjo generacijo smo morali čakati, da je prišla do rezultatov, ki jih je dosegala. Čakati bomo morali tudi zdaj. Je pa v tej dosti posameznikov, ki so bili zraven tudi, ko smo bili na svetovnem prvenstvu, zato pričakujem, da nam bo hitro steklo. Mladi, ki so prišli in v prihodnosti še bodo, pa zagotovo potrebujejo čas,'' pravi 29-letni branilec. Med slednje zagotovo sodi Haris Vučkić, ki je v sredo pri 19 letih debitiral v članski vrsti. ''Vesel sem, da sem dobil priložnost. Nisem se obremenjeval s tem, ali bom igral ali ne, sem pa seveda navdušen, ker sem zaigral. Ni bilo slabo, a je vedno lahko tudi bolje. Zdaj moram dobro trenirati, v klubu čim več in čim bolje igrati, in vpoklic selektorja bo prišel tudi pred naslednjimi tekmami,'' se je po tekmi smejalo nogometašu angleškega prvoligaša Cardiff Cityja.

Poznalo se je, da ne igra

Na Bonifiki je igral še en up slovenskega nogometa, Rene Krhin, ki izkušnje z igranjem v članski reprezentanci že ima, a je tokrat prvič nastopil od prve minute. ''V klubu ne igram, kar se je malce poznalo, a sem zadovoljen. Vem, da bi lahko bilo še bolje. Bilo je nekaj napak, ki sem jih naredil,'' je sprva nekaj besed o svoji igri navrgel 21-letni vezist in se v nadaljevanju dotaknil igre Slovenije.

''Igrali smo solidno. Ekipa je dobro funkcionirala tako v fazi obrambe kot tudi v napadu. Škoda je le za gol, ki smo ga prejeli. Vedeli smo, da Škoti pri prekinitvah igrajo natanko tako, kot so odigrali pri tej akciji, pa smo vseeno dobili gol. Sicer pa Škoti razen parih strelov od daleč niso imeli večjih priložnosti, medtem ko smo jih mi imeli kar nekaj, tako da smo lahko zadovoljni,'' je povedal nogometaš italijanskega prvoligaša Bologne. Za konec je do besede prišel še reprezentant, ki je v zadnjih tednih medijski prostor polnil z dogodki, ki niso povezani z nogometom, a težave, ki jih je imel v Kölnu, nanj očitno niso vplivale. Bil je med najboljšimi posamezniki na igrišču in tudi podal za gol Slovenije. ''Ni bilo slabo. To je bila prva tekma v novem letu, časa za pripravo ni bilo dovolj, Škoti pa so kakovosten in resen nasprotnik, zato smo lahko zadovoljni. Bili smo boljši, lahko bi tudi zmagali. Bilo je nekaj napak, ki jih bomo morali popraviti, a tudi kar nekaj dobrih stvari. Pred naslednjimi tekmami sem optimist. Do začetka kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 je še nekaj časa in prepričan sem, da se bomo do takrat še bolj uigrali in bili uspešni,'' je povedal Mišo Brečko.

Ne spreglejte