Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 9. 2011,
20.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Celje NK Domžale

Sobota, 24. 9. 2011, 20.55

8 let

Celjani še poglobili domžalsko krizo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši CM Celja so v 11. krogu 1. SNL premagali Domžale s 3:0. Vsi trije zadetki so padli v drugem polčasu, Celjani pa so po sedmih sušnih krogih spet dočakali zmago.

Gostitelji so zanesljivo premagali oslabljene Domžalčane, ki so na svoj račun vpisali že četrti zaporedni poraz. Domači nogometaši so z novimi tremi točkami skočili iz devetega mesta na šesto mesto, tik za današnje tekmece. Celjani so do zmage prišli povsem zasluženo, kljub temu, da v prvem polčasu niso našli poti do gostujočih vrat, pa so v drugem polčasu izkoristili priložnosti in pred maloštevilnimi gledalci slavili pomembno zmago, ki jih je oddaljila od dna prvenstvene lestvice.

Celjani so zadnjo tekmo proti Olimpiji igrali na domačem igrišču in s točko nekoliko okrepili samozavest. V moštvo se je vrnil izkušeni Sebastjan Gobec, kar je za domače velika okrepitev, manjkal pa je še en izkušen nogometaš Zoran Pavlovič. Večje težave ima v zadnjih dneh domžalski tabor. Poleg slabih predstav na igrišču, je v moštvu Domžal zaradi poškodb ali kazni manjkalo kar 18 igralcev, gostujoči trener Darko Birjukov pa ekipo sestavil večinoma iz igralcev, ki sicer igrajo še za mladinsko ekipo.

Do prve priložnost so gledalci morali počakati do 14. minute. Ivan Firer je iz leve strani podal v sredino in iskal Iztoka Močivnika, iz vrat je stekel gostujoči vratar Nejc Vidmar in hitro zaposlil Dejana Zadnikarja. Ta je z leve strani kazenskega prostora sprožil proti vratom domačega vratarja, vendar previsoko. Celjani so se nato prebudili in zaigrali bolje. Firer je spet podal, Roman Bezjak je zaključil, Vidmar pa žogo brez težav ulovil. Bezjak se je nato znašel v vlogi podajalca, Močivnik pa je v zaključku zgrešil z glavo. Celjani so prevladovali in nizali priložnosti, najlepšo v prvem delu pa je imel Dario Šmitran, ki je le za malo zgrešil cilj. Domači so si sicer pripravili še dve priložnost, prav tako kot gostje, vendar premoči v prvem polčasu niso znali izkoristiti.

Drugi polčas so bolje začeli domači igralci. V 51. minuti je Denis Popović krenil po levi strani, poizkušal s predložkom v sredino, vendar se je izkazalo, da je to strel proti vratom, žoga pa se je od daljše vratnice odbila v mrežo. Celjani so po vodilnem zadetku še bolj pritisnili proti gostujočim vratom, iz podobnega položaja je poizkušal Sebastjan Gobec, vendar mimo gola, Firer pa je že v naslednjem napadu meril čez vrata. V 57. minuti je Roman Bezjak na levi strani preigral gostujočega branilca in iz sedmih metrov močno streljal ter zadel ob prvi vratnici. Domžalčani so do prve priložnosti v drugem delu igre čakali vse do 66. minute, ko je Zadnikar preigral Gobca in sprožil mimo vratnice. Po nekaj minutah zatišja so gosti zaigrali bolje, vendar niso resno ogrozili vrat Mujčinovića. Štiri minute pred koncem je Gobec iz prostega strela iz velike razdalje streljal naravnost proti vratom Vidmarja, ki pa ni imel težav z obrambo. Kljub temu, da Celjani po drugem zadetku niso več resno ogrozili gostujočih vrat, pa so v sodnikovem podaljšku vodstvo še povišali. Domači so kombinirali na desni strani kazenskega prostora, Popović je žogo spravil do rezervista Tadeja Kotnika, ki je na svojem debiju z diagonalnim strelom žogo poslal v desni kot Vidmarjevega gola.

Ne spreglejte