Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 1. 2012,
14.42

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Celje Borut Arlič

Četrtek, 5. 1. 2012, 14.42

4 leta, 11 mesecev

Celjani izgubili CM in pet igralcev

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Celjski nogometni prvoligaš je jeseni nosil ime CM Celje, v prihodnje pa bo le še Celje. Klub je že zapustilo pet igralcev, vodstvo pa se zaveda, da bi se lahko osip nadaljeval. A ne za vsako ceno.

V Celju potekajo pogovori med nezadovoljnimi igralci, ki pogrešajo nekaj plač, ter klubskim vodstvom. Arena Petrol v spomladanskem delu ne bo več dom petih igralcev. Celjski klub je za zdaj zapustilo pet nogometašev. To so Ivan Firer, Damir Marijan, Dario Šmitran, Miroslav Radulovič in Tomaž Avguštin, s katerimi je vodstvo sporazumno prekinilo pogodbe. ''Kakšnih dodatnih sprememb ne pričakujemo, razen ob morebitni prodaji, nekaj stvari pa moramo še razrešiti. Gre za finančne dogovore nekaterih igralcev,'' je Sportalu pojasnil tehnični vodja NK Celje Borut Arlič. Nekateri igralci, za katere vlada zanimanje (Serge Akakpo, Zoran Pavlović, Sebastjan Gobec, Roman Bezjak ...) bi lahko ob primerni odškodnini zapustili klub, čeprav bi vodstvo najraje pozdravilo odločitev, da bi ostali v Celju in pomagali ''rumeno-modrim'' do cilja. Obstanka v prvoligaški druščini in nastopu v Evropi, s katerim se Celjani spogledujejo v pokalnem tekmovanju. Zaradi krhke finančne strukture pa bo jedro nosilcev zelo težko zadržati. Tudi zaradi nezadovoljstva v slačilnici, ki je sprožilo tudi predčasen zaključek jesenskih treningov. ''Osip je možen, mi pa želimo kot klub doseči stanje, da bomo sposobni izplačevati tisto, kar smo obljubili. Da se ne bi spet ponavljali prizori, ko smo igralcem dolžni nekaj plač. Finančne težave so, tega ne skrivamo, dolgovom pa nimamo le do igralcev. Ni pa situacija nerešljiva. Verjamem, da se bo uredila,'' sporoča Arlič.

Generalni sponzor celjskega kluba je Cinkarna Celje, ki pa za razliko od predhodnika CM ne bo prisotna v klubskem imenu. Celjani bodo tako v spomladanskem delu tekmovali pod imenom NK Celje. ''S Cinkarno smo sklenili dogovor, da bo tri leta naš generalni sponzor, njena sredstva pa ne zadoščajo za kritje vseh stroškov, zato iščemo še dodatne rešitve.''

Celjani se bodo prvič zbrali v torek, 10. januarja.

Ne spreglejte