Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
20. 10. 2011,
8.10

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aleksander Čeferin Matjaž Kek NZS

Četrtek, 20. 10. 2011, 8.10

3 leta, 8 mesecev

Čeferin in Kek kramljala o reprezentanci

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Članska nogometna reprezentanca Slovenije bo kmalu spoznala ime novega (starega) selektorja. Predsednik Aleksander Čeferin napoveduje, da se bo to zgodilo še pred koncem meseca.

Sredi novembra bo slovenska reprezentanca v prijateljski tekmi gostila tekmece iz ZDA. Dvoboj bo potekal na ljubljanskem štadionu v Stožicah, ostaja pa še največja neznanka. Kdo bo takrat vodil gostitelje? Matjažu Keku se pogodba s krovno nogometno organizacijo izteče konec novembra, a je predsednik NZS Aleksander Čeferin po dvoboju s Srbijo napovedal, da bo kaj kmalu sprejel odločitev o novem (starem) strokovnem vodstvu. V sredo se je sestal s 50-letnim Mariborčanom, s katerim sta za zaprtimi vrati analizirala opravljeno v zadnjem kvalifikacijskem ciklusu, ki se ni končal v skladu s pričakovanji. O čem je tekla beseda, ostaja skrivnost, saj osrednja sogovornika tega (pričakovano) nista hotela deliti z javnostjo. Pred ponedeljkovo sejo izvršnega odbora NZS bi se lahko srečala še enkrat, v prihodnjih dneh pa bi lahko predsednik postregel že s kakšno bolj konkretno informacijo. Čas, ki ga je namenil iskanju najboljše rešitve za mesto selektorja, se počasi izteka. Do krajših novembrskih praznikov mora novi (stari) selektor že obvestiti kandidate za prijateljsko srečanje z ZDA, ki se bodo znašli na njegovem seznamu. Zato bo najverjetneje dokončna odločitev padla prihodnji teden. Poleg Keka je zaslediti še nekaj kandidatov. Srečko Katanec je v pogovoru za Sportal razkril, da ga vloga selektorja slovenske reprezentance ne zanima, je pa nekdanji ''vodja'' zlate generacije toplo priporočal njegovega pomočnika na delu v ZAE Slavišo Stojanovića. Ljubljančan, ki je z Domžalami dvakrat osvojil slovensko prvenstvo, si je pred leti že prizadeval, da bi postal selektor. Če ne članske, pa vsaj kakšne izmed mlajših selekcij, a za njegove želje na NZS ni bilo posluha. Bo pod vodstvom predsednika Čeferina, ki je na odgovornem mestu manj kot leto dni, kaj drugače?

Poleg Stojanovića je resen kandidat tudi Darko Milanič. Najlažje bi se bilo od mariborskega stolčka posloviti takrat, ko si na vrhu. In Izolanu, ki je v mestu ob Dravi osvojil vse možne lovorike, zaslug pri uspehih Mariborčanov ni oporekati. Je pa veliko vprašanje, če bi si ''vijolice'' dovolile takšno spremembo, saj so sredi evropske sezone. Na domačih zelenicah jim kaže izvrstno. Poleg nekdanjega kapetana slovenske izbrane vrste je zaslediti še trenutno brezposelnega Bojana Prašnikarja, ki je slovensko reprezentanco že vodil v treh različnih obdobjih, po ne preveč blestečih rezultatih z Rudarjem pa čaka na novo priložnost. Kandidatov je še nekaj, a bolj resnih od trojca Kek - Stojanović - Milanič v tem trenutku ni zaznati. Škarje in platno o odločitvi ima v svojih rokah odvetnik Čeferin.

Ne spreglejte