Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
29. 6. 2014,
20.24

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Izet Rastoder Darko Karapetrović

Nedelja, 29. 6. 2014, 20.24

3 leta, 10 mesecev

Če bo Izet Rastoder dvignil sidro, Olimpiji grozi potop

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Olimpije so v soboto premagali selekcijo SPINS in pokazali, da v nehvaležnih trenutkih, ko ne prejemajo plače, še zmorejo misliti na žogo. Usoda kluba je odvisna od Izeta Rastoderja.

V ponedeljek bo na Brdu pri Kranju žreb prvoligaških parov. Znana je sestava desetih klubov, ki se bodo potegovali za naslov prvaka, največjo nevarnost, da bi se lahko kaj zalomilo v nepravo smer, pa je zaznati v taboru Olimpije. Ljubljanski klub je v težkem položaju. Zaradi davčne blokade se igralcem ne izplačujejo prejemki, predsednik in glavni sponzor kluba Izet Rastoder pa je namignil, da bo ostal v klubu le, če ga bo lahko vodil ter upravljal kot gospodarsko družbo ne pa društvo, kakršna je dozdajšnja praksa.

"Čeprav je Rastoder praktično edini financer Olimpije, nima nadzora nad tem denarjem, ki ga daje Olimpiji. Klub še vedno deluje kot društvo. Ima svoje člane ter voli svoje organe, Rastoderja pa delovanje v klubu na ta način ne zanima več," je prejšnji teden za Planet TV pojasnil v. d. direktorja Tine Zupan, ki se v zadnjih dneh izmika pojasnilom v javnosti, zaokrožile pa so že govorice, da je tudi on zapustil zeleno-belo ladjo.

NZS je seznanjena, Rastoder čaka na njen odgovor

Kakšna bo prihodnost Olimpije? Na potezi sta Rastoder ter Nogometna zveza Slovenije (NZS), ki je že seznanjena z željo vodstva ljubljanskega kluba po spremembi licenčnega pravilnika in dovoljenju, da bi se nastop v Prvi ligi Telekom Slovenije omogočil tudi gospodarskim družbam. "Rastoder se bo izjasnil, ko se bo pač izjasnila NZS," je napovedal Zupan ter priznal, da Olimpija v tem trenutku brez uspešnega podjetnika, ki je v zadnjem obdobju tarča neokusnih žaljivk navijačev zmajev in ne skriva nezadovoljstva nad tem, da nima podpore mesta, ne bi preživela.

Če bi torej Rastoder dvignil roke nad klubom, to dejanje pa bi sodeč po dogajanju v prejšnji sezoni najbolj goreči privrženci Olimpiji pozdravili z navdušenjem, bi lahko nekdanjega velikana slovenskega nogometa, če se bi hitro našla alternativna rešitev, doletela najhujša mogoča posledica. To je padec v najnižjo tekmovalno raven, nezahtevno peto ligo.

S tem bi se ponovila bridka izkušnja izpred devetih let, ko so zeleno-beli doživeli finančni zlom, nato pa na pogorišču nekdanjega kluba prek simpatično nastavljenega projekta Bežigrada zgradili temelje naslednika, ki je pred leti že osvajal naslov slovenskega podprvaka.

Mesec dni pred srečanjem s Chelseajem je najtežje igralcem

Še vedno, odkar se je vrnil v prvo ligo, se je uvrščal tudi v Evropo, izjema je le sezona 2013/14, v kateri je šlo vse narobe, skromna uvrstitev na razpredelnici pa ni dovoljevala razlogov za zadovoljstvo. Podoba kluba, ki bo 27. julija v Stožicah gostila londonski Chelsea, je torej daleč od idealne, kaotično sliko pa dopolnjuje še nezanimanje občinstva za ogled srečanj.

V tem trenutku je najtežje igralcem. Mirno in stoično sprejemajo naloge, trenirajo dvakrat na dan in čakajo na začetek prvenstva. Trener Darko Karapetrović, po novem mu pomaga nekdanji reprezentant in nogometaš Olimpije Aleksander Radosavljević, jih je pohvalil za pokazano na sobotnem prijateljskem srečanju proti selekciji SPINS.

Druga zmaga Olimpije, po dolgem času med strelci tudi Šporar

Zmaji so nogometaše brez pogodb, med katerimi ni manjkalo nekdanjih članov Olimpije, premagali s 3:1. Po dolgem času se je med strelce vpisal Andraž Šporar, ki je končno zdrav in pripravljen, da dokaže, zakaj se ga uvršča med najbolj obetavne nogometaše na sončni strani Alp.

Zadetka za zmaje sta dosegla še Filip Valenčič in Dejan Djermanović, v dresu Olimpije pa sta se predstavila tudi Albert Račić (nazadnje Roltek Dob) in nekdanji reprezentant Darijan Matić, ki si je v prejšnji sezoni po prekinitvi pogodbe z ukrajinskim prvoligašem privoščil daljši počitek. Mrežo kapetana Aleksandra Šelige, ki srčno upa, da se bodo stvari glede prihodnosti Olimpije hitro popravile, je zatresel le Enes Rujović. Nekdanji zvezni igralec zeleno-belih je dosegel najlepši zadetek na srečanju.

To je bila druga pripravljalna tekma Olimpije. Pred tednom dni so začinili praznik ob 40-letnici nogometa v Moravčah ter v zdesetkani postavi premagali nižjeligaški klub Termit s 3:0. Strelca sta bila Valenčič (dvakrat) in Jure Vozel.

Ne spreglejte