Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 4. 2011,
16.33

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Fabio Capello Rio Ferdinand angleška nogometna reprezentanca

Petek, 8. 4. 2011, 16.33

8 let, 5 mesecev

Capello: Ne me klicati po telefonu!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Selektor angleške nogometne reprezentance Fabio Capello nikoli ne dvigne telefona, če ga pokliče kateri izmed njegovih igralcev.

To je nazadnje na svoji koži občutil Rio Ferdinand, ko se je hotel pogovoriti z Italijanom, ker ga je na mestu kapetana zamenjal z Johnom Terryjem.

''Moj stil dela je zelo preprost. Imamo to srečo, da imamo na dan na voljo le nekaj ur in v tem kratkem času moramo delati in to dobro. Po delu imamo čas za zabavo in delamo, kar želimo. Nikoli nisem klical svojih nogometašev. Nikoli. Če bo igralec poškodovan, ne bom klical njega, ampak zdravnika. Selektor ni veliki brat. Imamo kaj bolj pametnega za početi, kot pa svoj nos vtikati v zadeve nogometašev,'' je svoj odnos do igralcev razložil Capello.

Italijanski strateg pa vseskozi svoje nogometaše opozarja, naj bodo previdni v javnosti: ''So igralci, ki se lepo obnašajo, in igralce, ki se obnašajo malo manj lepo. Problem je v tem, ker fotografi vedo, kam igralci hodijo, zato jih naslednji dan najdeš na naslovnicah časopisov in na YouTube. Moraš biti previden. Svojim igralcem pravim: 'Zabavajte se, a bodite previdni z ljudmi okoli vas, še posebej se čuvajte mobilnih telefonov.'''

Ne spreglejte