Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2008,
16.34

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 16. 1. 2008, 16.34

8 let, 5 mesecev

Brezovački pristal v Livarju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Novopečenemu nogometnemu prvoligašu Livarju iz Ivančne Gorice je uspelo v svoje vrste zvabiti mladega upa Blaža Brezovačkega.

Slednji bo nedvomno pomembna okrepitev na dno prikovanega dolenjskega prvoligaša. Potem ko se je nekdanji nogometaš Olimpije, Benfice in Interblocka že skorajda dogovoril za prestop v Belo krajino, ki zaseda tretje mesto v drugoligaški konkurenci, manjkal je namreč zgolj še podpis pogodbe, pa do končnega dogovora o sodelovanju vendarle ni prišlo. Črnomaljci, ki so nedavno ostali tudi brez trenerja Tomaža Kavčiča, tako v prihodnje ne bodo mogli računati niti na 20-letnega obetavnega nogometaša iz Ljubljane. Slednji je po odhodu zdaj že nekdanjega stratega Belokranjcev, Kavčiča, k novincu v elitni druščini Livarju, tako odšel po trenerjevih stopinjah. Je morda to razlog za novo odločitev?

Brezovački: Upam, da se bo v premoru vse uredilo

"Res je. Trener si me je želel v ekipi Bele krajine, in ker je iz Črnomalja odšel v Livar, sem se odločil narediti podobno potezo. Prav tako mi je Ivančna Gorica bližje domu, saj bi se v primeru, če bi podpisal za Belo krajino, moral voziti sto kilometrov. Pogodbe sicer še nisem podpisal, čakam pa tudi papirje iz Lizbone, tako da upam, da se bo v reprezentančnem premoru vse uredilo," je za Sportal dejal Blaž Brezovački, ki je na vprašanje, ali so morda pri Livarju kaj boljši pogoji, dodal še: " Nekoliko so. Moram pa reči, da sam osebno nimam nič proti Beli krajini." Mladi vezist, ki z "risi" trenira od ponedeljka, bo tako nedvomno pomembna okrepitev zadnjeuvrščene ekipe, ki se bo, vsaj tako kaže zaenkrat, borila za obstoj na prvoligaški sceni. V slednji so namreč Dolenjci nanizali zgolj eno zmago, prav tako en remi in kar deset porazov.

Kmalu proti nekdanjemu klubu

Nekdanji mladi reprezentant do 20 let, ki ga na srečanju v 13. krogu PrveLige Telekom Slovenije proti sedemkratnim državnim prvakom iz štajerske prestolnice še ne bo moč videti, pa v Ivančni Gorici ne bo edini nekdanji nogometaš edinega ljubljanskega prvoligaša.

Barve Livarja namreč branita tudi brata Adi in Eldin Adilović, ki ju je Interblock, potem ko sta v minuli sezoni veliko pripomogla Ljubljančanom k ohranitvi prvoligaškega statusa, poslal na posojo do konca tega leta.

Ne spreglejte