Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
30. 4. 2014,
14.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kolumbija Brazilija

Sreda, 30. 4. 2014, 14.46

8 let

Brez Tigra, a še vedno nevarni

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kolumbija se je na svetovno prvenstvo uvrstila po 16 letih, zato je bilo slavje ob uvrstitvi nepopisno. Četa argentinskega selektorja Joseja Pekermana pričakuje veliko, a jo spremljajo poškodbe.

Najbolj seveda skrbi odsotnost prvega zvezdnika reprezentance Radamela Falcaa, ki si je januarja poškodoval križno kolensko vez. Zdravniki so mu napovedali devet mesecev dolgo rehabilitacijo, "el Tigre", kot kličejo izvrstnega napadalca, pa je z močno voljo in željo po nastopu v deželi sambe vse skupaj prepolovil, a je svetovno prvenstvo vseeno prišlo prekmalu. Argentinski selektor je napadalca Monaca čakal do zadnje sekunde, a se ni izšlo.

Kolumbija, ki bo v Braziliji nastopila na svojem petem svetovnem prvenstvu, je največji uspeh dosegla leta 1990 na SP v Italiji, ko jo je v osmini finala na krilih Rogerja Millerja po podaljšku izločil Kamerun.

Pekerman osovražen v domovini, v Kolumbiji ga častijo

Kaj vemo o kolumbijskem selektorju? Jose Pekerman je Argentino vodil v Nemčiji 2006 in zaradi odločitve, da v četrtfinalu pred tekmo z Nemci na klopi pusti Lea Messija, požel salvo žvižgov. "Nemški stroj" je gavče premagal šele po strelih z bele točke in Argentino poslal domov. To seveda ni zadovoljilo apetitov Argentincev in Pekerman je hitro dobil košarico.

Na čelo Kolumbije je prišel januarja 2012 in v kvalifikacijah za nastop v Braziliji s svojo četo uprizoril pravo pravljico. V 13 tekmah so prejeli le 13 zadetkov in v skupini s 30 točkami zaostali le za Argentinci. Tudi kolumbijska legenda Carlos Valderrama prvega tujega selektorja po več kot 30 letih na klopi Kolumbije le hvali. Pravi, da je pod njim njegova domovina spet dobila identiteto in igrivost, ki jo je krasila v njegovem času.

Kolumbija ni samo Falcao

Izjemni napadalec francoskega podprvaka ni pripravljen za nastop, je pa tukaj Portov golgeter Jackson Martinez, ki je prva zamenjava za tretjega strelca Kolumbije vseh časov. Tukaj sta tudi izvrstni igralec Interja Fredy Guarin in soigralec Falcaa pri Monacu James Rodriguez, ne smemo pozabiti niti na Fiorentininega Juana Cuardada, odlični obrambi, ki je brezhibno delovala v kvalifikacijah, pa bosta poveljevala Cristian Zapata in sicer že malce počasni Mario Yepes.

Ne spreglejte