Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 7. 2011,
20.07

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zoran Zeljković

Ponedeljek, 11. 7. 2011, 20.07

5 let, 6 mesecev

Botonjić najboljši nogometaš turnirja FIFPro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski nogometaši brez pogodb so na prvem turnirju pod okriljem Mednarodnega nogometnega sindikata FIFProja v Solunu na stadionu Arisa pri oglednikih z vse Evrope pustili dober vtis.

Agenti iz Grčije, Bolgarije, Španije in Izraela ter trenerji so vratarja slovenske vrste Damirja Botonjića izbrali za najboljšega igralca turnirja. Na terenu pa so v slovenski ekipi poleg Botonjića blesteli predvsem igralci zvezne vrste, tako je Zoran Zeljkovič pristal na seznamu ruskega mogotca in le še vprašanje časa je, kdaj bo "Zoki" odpotoval na dolgo pot, so sporočili iz Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins), ki je nogometašem omogočil nastopanje na turnirju.

Leva stran je navdušila Bolgare in Grke, zato sta po besedah Spinsa blizu prestopa tudi Suad Grabus ter Leon Panikvar; slednji je takoj po turnirju odpotoval v Ukrajino na pogajanja z novimi delodajalci. Mladega vezista Saša Ogriča so oblegali izraelski predstavniki.

Tudi drugi vratar Spinsove ekipe Domen Božjak, ki je večino nastopov v zadnjih dveh sezonah zbral za NK Primorje, bo po vsej verjetnosti kariero nadaljeval v Španiji, medtem ko so se za nekdanjega igralca Domžal Naceta Kosmača prav tako zagreli ogledniki bolgarskih in grških klubov.

Ker je sočasno s turnirjem za nogometaše brez pogodb v Solunu potekal tudi kongres FIFProja, si je tekme ogledalo 40 predstavnikov sindikatov iz celotne Evrope; Mark Božič je navdušil predsednika hrvaškega sindikata, nekdanjega člana ''vatrenih'' Daria Šimića.

Visokorasli vezisti Dejan Grabič, Luka Žinko in Alen Ćoralić so bili zanimivi predvsem grškim ter ciprskim oglednikom in pri Spinsu si močno želijo, da bo kateri od njih kariero nadaljeval v južnem delu Evrope. Že tik pred turnirjem sta Patrik Bordon in Nejc Skubic našla nove delodajalce v vzhodnem delu Evrope; Skubic je podpisal štiriletno pogodbo za klub, ki bo v letošnji sezoni igral v ligi prvakov, so še razkrili pri Spinsu.

Ne spreglejte